avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legea 202/2010
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legea 202/2010

buna ziua

Daca o plangere inpotriva ordonantei procurorului de netrimitere in judecata a fost inregistrata la judecatorie la data de 13.10.2010 si s-a judecat pe data de 19.11.2010 L.202/2010 intrand in vigoare in data de 01.11.2010
Hotararea judecatoreasca cade sub incidenta L.202/2010 ? adica fara drept de recurs.?
Cand am primit sentinta judecatoreasca am depus cerere pentru recurs.
Motivatia sentintei a venit mult mai tarziu din care am aflat ca sentinta este definitiva conform L202/2010
Pe data de 21.02.2011 am primit citatie de la tribunal pentru a ne prezenta in vederea recursului
Ce este de facut acum?
Este necesar sa depunem cerere la tribumal pentru a renunta la recurs sau totusi avem dreptul la recurs?
va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: sphinx , utilizator 21:18, 23 Februarie 2011
Din punctul meu de vedere,recursul va va fi respins ca inadmisibil,fata de prevederile mentionate chiar de dvs.
Recursul se va judeca indiferent de solutie .Puteti solicita admiterea recursului si lasati la aprecierea tribunalului solutionarea admisibilitatii lui .
opinia mea este ca aveti dreptul la recurs.insa pe 21.02.2011 instanta daca va considera ca nu aveti dreptul la recurs va invoca din oficiu exceptia inadmisibilitatii recursului.
Problema admisibilitatii recursului va fi stabilita de catre instanta de recurs.

Conform art. XXIV din Legea 202/2010 hotararile pronuntate in cauzele penale inainte de intrarea in vigoare a prezentei legi raman supuse cailor de atac, motivelor si termenelor prevazute de legea sub care a inceput procesul, iar procesele in curs de judecata la data schimbarii competentei instantelor legal investite vor continua sa fie judecate de acele instante, dispozitiile referitoare la competenta instantelor din Codul de procedura penala, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta lege, aplicandu-se numai cauzelor cu care instantele au fost sesizate dupa intrarea in vigoare a prezentei legi.
conform explicatiilor preliminare ale legii 202/2010 date de judecatorul mihail udroiu, formator la INM (pag.30), aveti dreptul la recurs.
poate ne tineti la curent daca vi s-a admis sau respins recursul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatiile priliminare date de judecatorul mihail udroiu la l.202/2010 lungu ilie lungu ilie buna seara Aceste explicatii date de domnul judecator Mihail Udroiu nu trebuie respectate de catre magistratii din instante? In cazul de fata magistratul de ... (vezi toată discuția)
Recurs la plangere impotriva actelor procurorului, cu instanta sesizata inainte de legea 202/2010 sphinx sphinx instanta de judecata a fost sesizata cu plangere impotriva actelor procurorului, in temeiul art.278 ind.1, inainte de intrarea in vigoare a legii ... (vezi toată discuția)
procedura penala marianavacaru marianavacaru in anul 2009 o judecatorie pronunta o hotarire intr-o cauza penala.Aceasta hotarire este atacata cu apel de catre parchet si de catre inculpati.Se judeca ... (vezi toată discuția)