avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... explicatiile priliminare date de judecatorul mihail ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

explicatiile priliminare date de judecatorul mihail udroiu la L.202/2010

buna seara
Aceste explicatii date de domnul judecator Mihail Udroiu nu trebuie respectate de catre magistratii din instante?
In cazul de fata magistratul de la judecatrie a dat sentinta definitiva era vorba de situatia in care instanta a fost sesizata cu plangere in temeiul art.278 indice 1C.proc.pen inainte de intrarea in vigoare a L.202/2010.
in acest caz hotararea judecatoriei este temenica si legala ?
La recursul cerut la tribunal am invocat explicatiile preliminare ale d-lui judecator Mihail Udroiu dar instanta dupa doua amanari in care in prima presedintele completului de judecata a spus ca nu stie cum se aplica aceasta lege dupa a doua amanare decide ca recursul este inadmisibil adica sentinta definitiva data de judecatorie este legala si temenica.
A procedat corect completul de judecata in acest caz?
Ce cale de atac se mai poate folosii in acest caz?

Fata de dispoziţiile art. XXIV din Legea nr. 202/2010, vom distinge [...]
i) In situatia in care instanta a fost sesizata cu o plangere formulata in temeiul art. 2781 C.proc.pen., inainte de intrarea in vigoare a Micii reforme, sentintele pronuntate potrivit art. 2781 alin. (8) lit. a) si b) C.proc.pen., sunt supuse recursului, chiar daca au fost pronuntate dupa intrarea in vigoare a legii noi;

Va multumesc



Cel mai recent răspuns: FLORIN RADU , Avocat 17:17, 24 Martie 2011
opinia domnului udroiu, evident, nu sunt obligatorii pt instante. in general, opiniile celor care scriu articole, studii, carti NU sunt obligatorii pt instante. ele reprezinta doar opiniile autorului, nu sunt izvor de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la plangere impotriva actelor procurorului, cu instanta sesizata inainte de legea 202/2010 sphinx sphinx instanta de judecata a fost sesizata cu plangere impotriva actelor procurorului, in temeiul art.278 ind.1, inainte de intrarea in vigoare a legii ... (vezi toată discuția)
Legea 202/2010 lungu ilie lungu ilie buna ziua Daca o plangere inpotriva ordonantei procurorului de netrimitere in judecata a fost inregistrata la judecatorie la data de 13.10.2010 si s-a ... (vezi toată discuția)
procedura penala marianavacaru marianavacaru in anul 2009 o judecatorie pronunta o hotarire intr-o cauza penala.Aceasta hotarire este atacata cu apel de catre parchet si de catre inculpati.Se judeca ... (vezi toată discuția)