avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie

Buna ziua. Tatal meu este nascut in 1960. Are 13 ani si 10 luni de grupa I in combinat siderurgic si 17 ani de grupa aII-a. Mentionez ca inca este in cadrul muncii si are si un 1 an si 6 luni de conditii normale. In total o vechime de 32 ani si 4 luni, plus stagiul de armata. As dori sa stiu varsta de pensionare in cazul lui.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 21:49, 14 Martie 2011
Buna seara. Sa inteleg ca varsta tatalui meu de pensionare este de 58 de ani? Imi este foarte greu sa calculez avand in vedere ca legea se schimba in permanenta. Daca e asa ar mai avea 7 ani ceea ce mi se pare exagerat de mult, avand in vedere ca are atatia ani de grupa cu o incadrare., chipurile, speciala. Clar sistemul meu de calcul, conform a ceea ce am reusit sa gasesc pe internet este total eronat. Calculele mele erau undeva la 54 si, maxim 55 de ani.
As vrea sa stiu dak varsta ramane aceaiasi, adik 58 de ani, chiar si cu toate detaliile pe care vi le-am oferit.
Va multumesc.
Daca combinatul in care a lucrat in grupa I este nominalizat in anexa 3 atunci este incadrat in conditii speciale si se schimba datele. 58 a rezultat considerand gr i si II conditii deosebite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul vechimii pentru grupa i si ii de munca cumulate Solomonea Solomonea Buna ziua! Am si eu o intrebare daca ma puteti lamuri..... ! Tatal meu are varsta de 58 de ani si are munciti 11 ani la grupa I si 21 la grupa II ! Am inteles ... (vezi toată discuția)
Lamurire grupa i de muncã alexandraungurean alexandraungurean Bună ziua. Vă rog să mă lămuriţi într-o privinţă. Tatăl meu împlineşte în februarie 2014, 34 ani de muncă la Grupa I (CFR conform prevederilor ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie mirela277 mirela277 Buna seara, Va rog sa ma ajutati daca se poate cu o informatie legata de majorarea punctului de pensie pentru tatal meu. Varsta: 60 ani, in gr. II ... (vezi toată discuția)