avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa postului pierduta de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa postului pierduta de angajator

Buna,

Saptamana trecuta am fost anuntata de angajatorul meu ca mi-a pierdut fisa postului. Nu am primit niciodata exemplarul meu semnat la angajare (desi cred ca erau obligati sa mi-l dea!) sau o copie, asa ca acum angajatorul mi-a spus ca trebuie sa semnez o alta fisa a postului.

Aici apare si intrebarea mea: pot refuza semnarea unei noi fise a postului? Mentionez faptul ca firma la care lucrez e in reorganizare si banuiesc ca "au pierdut" fisa pentru a-mi da una mai "cosmetizata", spre a-mi putea aloca mai multe sarcini.

Alexandra
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
Alexandra.M, utilizator
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:51, 10 Martie 2011
Sigur ca firma era obligata sa va dea un exemplar al fisei postului.
In legatura cu semnarea sau nu a unei noi fise de post...nu se pot da sfaturi. Fisa de post trebuie sa existe, dar nu in orice conditii.
Totusi, nu va mai amintiti ce cuprindea fisa postului dvs. ca sa puteti face comparatie?
Multumesc pentru raspuns!

Sigur ca mai tin minte, insa, ma gandesc ca vor aparea unele modificari, avand in vedere faptul ca departamentul in care lucrez a fost destul de "dinamic" in ultimii doi ani, din punct de vedere al diversificarii activitatilor.

Ca sa fiu concreta, daca imi dau la semnat o fisa a postului cu numele departamentului schimbat (rezultat in urma unor fuziuni de echipe) sau cu alte persoane cu care interactionez, inseamna ca imi schimba jobul, nu? Pot refuza semnarea fisei de post in acest caz? Sunt obligati sa-mi arate noua organigrama?

A.M.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
Alexandra.M, utilizator
Schimbarea denumirii departamentului si a persoanelor care il conduc sau cu care aveti relatii de subordonare sau pe care ii cooordonati nu inseamna ca s-a schimbat locul de munca. Pentru ca locul de munca sa fie schimbat trebuie ca natura muncii sa fie schimbata si nu in mod natural ca modificare a unui produs nou pus in lucru.
Angajatorul nu are obligatia de a prezenta organigrama societati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului saftmiki saftmiki am o intrebare! fisa postului trebuie sa existe neaparat la fiecare dosar de personal?am un angajat care nu vrea sa semneze fisa postului?mi-a cerut art sau ... (vezi toată discuția)
Schimbare atributii ContSters217881 ContSters217881 Doresc sa obtin un punct de vedere pentru urmatoarea situatie; Mi s-a prezentat o fisa de post cu titulatura schimbata fata de cea din contract si fara ... (vezi toată discuția)
Fisa de post mihaelaru mihaelaru buna ziua, doresc sa va intreb daca intocmirea fisei de post este responsabilitatea departamentului de resurse umane, daca acest lucru este si trecut in ... (vezi toată discuția)