Am fost casatorit cu sotia mea aproape 5 luni si intr-o noapte, mai precis pe 3 februarie, au venit parintii ei la ora 2 noaptea si a luat hainele si a plecat de la mine si acuma are pretentii, sustine ca trebuie sa-i dau banii din salariile care lea adus in casa si din banii de la nunta. Nunta a facuto parintii mei toata inclusiv rochie de mireasa...tot tacamu si ea acuma pretinde ca trebuie sai platesc o suma destul de mare, si banii i-am cheltuit impreuna am cumparat putine bunuri, am fost in luna de miere, am cumparat cadouri cunsistente la nasi... Ce trebuie sa fac cum trebuie sa procedez? Are drepturi sau nu, trebuie sa-i dau bani?
Are drepturi dar nu la nivelul celor solicitate. Va trebui sa introduceti actiunea de divort si sa discutati si partajul.
Daca in ceea ce priveste divortul sunteti de acord va puteti adresa unui mediator, primariei, notariatului sau instantei. Am pus o ordine crescatoare din punct de vedere al rapiditatii si costurilor scazute.
Daca dvs nu sunteti de acord cu divortul ramane varianta instantei.
In ceea ce priveste partajul, el se poate discuta fie in cadrul actiunii de divort, fie separat.
Se vor prezenta dovezi de catre ambele parti privind contributia la petrecerea de nunta si folosirea banilor obtinuti.
Incercati o discutie in care sa ii amintiti cine si cu ce a contribuit, poate va intelege.
Este adevarat ca bunurile dobandite in timpul casatoriei se impart intre soti, dar, in functie de contributia fiecaruia la dobandirea lor.
Nu va luati dupa ceea ce sustine, deoarece nu are temei legal.
Bani din salariile aduse in casa nu aveti de dat, iar din banii de la nunta nici atat, cat timp i-ati folosit impreuna.
Pot spune ca se poate divorta si la mediator, cu urmatoarele amendamente:
-prin Acordul de mediere partile ajung la o intelegere privind desfacerea casatoriei, incredintarea minorului, partajul bunurilor, programul de vizitare, dar, acest Acord, pe care il obtineti intr-o sedinta, maxim doua ( a se intelege 1-2 zile) si pentru care onorariul este mult mai mic decat oricare din celelalte, trebuie prezentat in instanta, deoarece doar instanta pronunta prin sentinta divortul partilor si ia act de celelate hotarari ale partilor;
-la notar si primarie obtineti certificatul de divort dupa un anumit termen
-la instanta obtineti sentinta dupa alt termen
Ramane sa hotarati unde veti apela pentru rezolvarea tuturor problemelor cat mai repede si cat mai bine pentru ambele parti.
Divort
ContSters161228
Buna ziua
Am o intrebare. Am primit o citatie intr-un proces de divort ( binenteles al meu) in care e trecut faptul ca vina ne apartine amandoura , ca ... (vezi toată discuția)