avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita (mostenire sot) pentru un credit de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita (mostenire sot) pentru un credit de nevoi personale

Buna ziua,

Am credit de nevoi personale (10 000 usd),fara garantii imobiliare ,pentru care sotul a semnat si el contractul de credit, fiind denumiti in acest contract, citez: (impreuna si in mod solitar) "Imprumutatul".Dupa 3 ani de plata a ratelor ne vedem in imposibilitatea de a mai achita imprumutul.Singura proprietate imobiliara este a sotului ,dobandita anul acesta prin act de mostenire.Riscam executarea silita pentru acest imobil ?
executarea silita poate fi efectuata asupra tuturor bunurilor ca si asupra celor personale ale oricarui din soti.
Da , exista acest risc , precum si posibilitatea instituirii propririi pe veniturile lunare , in conditiile legii .
guvernator mg a scris:

executarea silita poate fi efectuata asupra tuturor bunurilor ca si asupra celor personale ale oricarui din soti.

Multumesc pentru promptitudine.
Inca ceva, mai am un imprumut ,la o alta banca ,tot fara garantii imobiliare,unde nu au solicitat prezenta si semnatura sotului. Se aplica aceeasi regula de executare silita asupra bunurilor sotului?

Multumesc anticipat!
dragnevera a scris:

guvernator mg a scris:

Multumesc pentru promptitudine.
Inca ceva, mai am un imprumut ,la o alta banca ,tot fara garantii imobiliare,unde nu au solicitat prezenta si semnatura sotului. Se aplica aceeasi regula de executare silita asupra bunurilor sotului?

Multumesc anticipat!

In aceasta situatie se pot urmari doar bunurile proprietatea dvs. ... bineinteles ca bunurile achizitionate in timpul casatorie sunt considerate a fi bunuri comune si se pot urmari silit , insa bunurile proprietatea celuilalt sot nu intra in calcul ...

In aceasta situatie se pot urmari doar bunurile proprietatea dvs. ... bineinteles ca bunurile achizitionate in timpul casatorie sunt considerate a fi bunuri comune si se pot urmari silit , insa bunurile proprietatea celuilalt sot nu intra in calcul ...

Deci mostenirea sotului meu nu este un bun comun ...(facand o paranteza ,in cazul divortului, bunul mostenit de unul din soti ,fie el si in timpul casatoriei ,nu se ia in considerare in partaj ,insa in caz de executare silita a celuilalt sot se pune? )

Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut sau altceva? konstantynus konstantynus Salutare!Am o suma de bani imprumutata la cineva si vreau sa fac un act notarial sau contract de imprumut pentru a recupera banii,nu stiu cum se numeste actul ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar eu1984 eu1984 Buna ziua , Ce obligatia are un garant ipotecar , fost sot , la un credit ipotecar , care nu se mai plateste ? Adica sunt 2 propietari a unui imobil ... (vezi toată discuția)
Renuntare la dreptul de proprietate asupra unui bun imobil vioricai vioricai Buna ziua, Ma intereseaza in ce conditii pot renunta la dreptul de proprietate asupra unui bun imobil achizitionat dupa casatorie. Multumesc. (vezi toată discuția)