avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Retragerea declaratiei de creanta se timbreaza?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Retragerea declaratiei de creanta se timbreaza?

Buna dimineata!
Ma puteti ajuta cu privire la intrebarea daca cererea de retragere a declaratiei de creanta se timbreaza? (Am formulat o cerere de admitere a creantei intr-o cauza de insolventa iar dupa aceasta debitorul a platit. Acum trebuie sa formulez cerere de retragere a declaratiei de creanta).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionutt , utilizator 08:35, 11 Martie 2011
Ati fost prins in tabelul preliminar/definitiv al creditorilor?
Formulati cerere de renuntare la judecata.
Potrivit art.246 C.proc.civ., reclamantul poate să renunţe oricând la judecată, fie verbal în şedinţă, fie prin cerere scrisă. Renunţarea la judecată se constată prin încheiere dată fără drept de apel.
Dacă renunţarea s-a făcut după comunicarea cererii de chemare în judecată, instanţa, la cererea pârâtului, va obliga pe reclamant la cheltuieli.

Când părţile au intrat în dezbaterea fondului, renunţarea nu se poate face decât cu învoirea celeilalte părţi.

Nu am fost prins in niciun tabel al creditorilor deoarece inca nu s-a implinit termenul de intocmire si afisare a tabelului preliminar al creantelor. Plata a fost facuta la cateva zile de la data depunerii cererii de admitere a creantelor.
Problema e cam problematica !!
Debitorul in principiu nu mai are voie sa faca plati dupa deschiderea procedurii ci numai lichidatorul
Ca urmare lasati-o asa cu e ...
ionutt a scris:

Nu am fost prins in niciun tabel al creditorilor deoarece inca nu s-a implinit termenul de intocmire si afisare a tabelului preliminar al creantelor. Plata a fost facuta la cateva zile de la data depunerii cererii de admitere a creantelor.

Formulati cerer de renuntare si solicitati sa va fie restituita taxa de timbru achitata.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata in insolventa ContSters137516 ContSters137516 Buna ziua! Cum se recupereaza cheltuielile de judecata in insolventa? Trebuie cerute prin cererea de admitere a acreantei? Se mai pot cere dupa afisarea ... (vezi toată discuția)
Am de recuperat de la o firma o suma mare de bani nina_2005ro nina_2005ro Buna ziua, sunt administratorul unui srl si am de recuperat de la o firma o suma de bani. Firma a intrat in faliment anul trecut, am depus documentele ... (vezi toată discuția)
Cum fac dovada neprimirii notificarii Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Azi am aflat ca nu sunt trecut in tabelul definitiv de creante. Lichidatorul mi-a aratat confirmarea de primire a notificarii, trimisa pe adresa mea de ... (vezi toată discuția)