avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acte vanzare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acte vanzare masina

Buna ziua.

Doresc sa achizitionez un autoturism din Bucuresti.
Actele prezentate de proprietar sunt cartea de identitate a masinii si actul de la finante. Problema si intrebarea pe care o ridic este urmatoarea: la finante apare ca a platit impozitul pe autoturism, dar in cartea de identitate nu e trecut proprietar ( din cei 5 proprietari anteriori). Este in regula asa ceva?
Nu a prezentat talonul masinii, desi cred ca daca nu e trecut in cartea de identitate nici in talon nu este.

Va rog un raspuns si eventual sfaturi ca sa pot achizitiona autoturismul legal, cu acte in regula.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:56, 10 Martie 2011
ori faceti contractul de vanzare cu ultimul proprietar al masinii trecut in cartea masinii, ori persoana care va vinde are procura de la proprietar.
chiar daca persoana care va vinde e trecuta in talon, acesta are doar drept de a o utiliza, proprietarul de drept e trecut pe carte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare talon anbo anbo Buna ziua! sunt un utilizator nou, am o problema cu masina pe care am cumparat-o anul trecut de la un intermediar. Nu am stiut ( si e adevarat ca nici nu am ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism inregistrat pe firma Alynutzza22 Alynutzza22 Buna ziua , Vreau sa cumpar un autoturism inmatriculat pe firma, vanzatorul a spus ca ofera pe langa cartea de identitate si talonul masinii si ... (vezi toată discuția)
Procura pentru parasirea tarii nicu6121 nicu6121 Buna ziua, Am achizitionat un autoturism si nu doresc sa platesc taxa de timbru. Am preluat de la finante partea de impozit prin contract si ... (vezi toată discuția)