smile_and_nothing_more a scris, in 3 Iunie 2011, ora 15:55, la Raspunsuri in comunitate, dubland topicul (deci am sters noul topic):
Dupa cum se stie in scurt timp mai mult ca sigur vor avea loc disponibilizari. Eu vin cu o intrebare la dumneavoastra cei care sunteti in stare sa ne dati un sfat util.
Se stie foarte bine ca foarte multi angajati MAI au rate peste rate la case sau masini. Aici ma regasesc si eu, am un credit de nevoie personale fara girant sau ipoteca din care mi-am cumparat o masina. Daca o sa fiu dat afara, evident banca o sa imi bata la usa, ceea ce vreau sa intreb e urmatoarea: pot sa trec acum masina pe numele unuia din parinti fara ca banca sa se agate de acest lucru? Astfel nu o sa am nimic pe numele meu, am fost dat afara, nu am de unde sa platesc, nu este din proprie initiativa.
Eventual ceva idei va rog, o sa ajungem grav de tot.
Multumesc!
In momentul in care timp de 3 luni nu veti plati ratele banca vă va pune pe lista rau-platnicilor si probabil va vinde creditul dvs. catre o firma de recuperari care va va bate la cap, va venii in vizita, etc.
Frima de recuperare va putea sa ceara in instanta executarea silita sau poprirea pe conturi. Daca veti primii somaj, va vor proprii 30% din somaj, etc.
Poti totusi sa negociezi cu banca si sa iti re-esaloneze creditul
In caz de, nu o sa beneficiez de somaj. Deci ipotetic eu nu o sa am niciun venit, daca trec masina pe numele parintilor o sa fie a lor, nu a mea, eu nu am nicio proprietate bun personal pe numele meu in afara de masina, asta vroiam sa stiu, daca o trec la parinti ce o sa poata face in afara de firma de recuperari care nu are ce sa imi ia?
Daca veti face contract de vanzare-cumparare firma poate cere in instanta suma de bani obtinuta, daca faceti donatie, firma de recuperare poate cere anularea donatiei.
perioada de prescriptie a unui credit este de 3 ani, care se extinde cu inca 3 ani de la data inceperii executarii silite.
Dreptul bancii de a cere executarea silita s-a nascut din momentul in care imprumutatul nu si-a platit cel putin trei rate. Cam toate bancile au trecut in contractul de credit acea perioada de 90 de zile care se refera la sumele restante, perioada dupa care banca isi poate recupera dauna.
In momentul in care veti primi o somatie ..un act de executare trimis de catre executor, actionati de indata, implicati-va in solutionarea problemei dvs...formulati contestatie la executare, cereri de suspendare, etc.
Indiferent ca vindeti sau nu masina, datoria dvs catre banca ramane.
Banca poate cere printr-o actiune subrogatorie nulitatea
contractului de vanzare, intrucat este incheiat in vedere fraudarii
intereselor acesteia.
Este usor de dovedit frauda avand invedere ca ati vandut masina mamei dvs.