avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract de credit nevoi personale.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract de credit nevoi personale.

Buna ziua, doresc sa stiu care sunt procedurile sau etapele in cazul meu.
Am incheiate cu banca 2 contracte de nevoie personale, fara ipoteca sau giranti. De anul trecut sunt in somaj, de 3 luni nu mi-am mai permis plata ratelor, suma este destul de mare 500 lei, in conditiile in care somajul meu este de 440 lei.Sunt persoana cu handicap si nevoile mele au si ele limite. Nu detin decat o masina pe numele meu, iar imobilele sunt cota parte in urma unei succesiuni. Nu se poate face o reesalonare, deoarece valoarea este mai mare decat valoarea initiala a ratelor. Doresc sa stiu ce se intampla in cazul in care banca decide sa mute problema in alta parte, la executori sau la recuperatori, nu stiu cum colaboreaza, este vorba despre [editat].
Nu pot dormi noaptea din cauza ca nu stiu ce s-ar putea intampla, care ar fi urmarile.Sunt in cautare de lucru, dar banca nu intelege ca la un salariu de 700 ron imi raman 200 dupa achitarea datoriei catre ei intrucat nu au voie sa-mi retina 70% din salariu parca. Mai am si cheltuielile de intretinere, ca nu sunt capusa sa stau pe spinarea alor mei.
Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla in cazul in care nu mai pot plati ratele.

Multumesc frumos.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 12:02, 28 Ianuarie 2013
Banca are deplina libertate legala de a solicita executarea silită a veniturilor lunare pe care le realizaţi, respectiv 1/3 din acestea. De asemenea, poate cere executarea silită a unor bunuri aflate in patrimoniul dumneavoastra.
Ok, deci 1/3 din venit, asta este ceva omenesc, dar ce se intampla pana imi gasesc de lucru, cu cotele aferente mostenirii, ma refer ca am un sfert din jumatatea activului succesoral, suntem 2 frati si un parinte. Asta ma intereseaza cel mai mult.
Daca mi-ar lua masina nu mi-ar parea rau, dar restul...
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
georgeprim, utilizator
De cele mai multe ori, daca nu exista rea vointa din partea debitorului - si se pare ca la dumneavoasta nu exista - se poate ajunge la o intelegere de plata. Daca creditul trece la scadenta anticipat de obicei el este vandut catre o firma de recuperari creante. Si aceasta firma poate stabili impreuna cu dv un nou plan de rambursare. Legal ei pot sa execute bunurile dvs imobile, deci cota parte din mostenire, dar vorbiti cu ei si intelegeti-va sa nu se ajunga acolo. Pana la ur5ma interesul lor e sa isi recupereze banii, nu sa vanda case si bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rate credit ContSters234144 ContSters234144 Buna seara, am o problema si va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Am contractat in urma cu 5 ani, 2 credite nevoi personale. De 3 ani sunt pensionar pe caz ... (vezi toată discuția)
Rate neplatite Adryana18 Adryana18 Buan ziua, Am credite la 3 banci, iar din cauza unui accident cu masina nu am mai reusit sa ajung cu ratele la zi...si apoi am inceput sa nu mai platesc. ... (vezi toată discuția)
Despre execatuarea silita ca urmare a neplatii ratelor la banca anca_mic anca_mic Buna ziua Parintii mei au facut mai multe credite la banci, credite ce insumeaza o valoare toatala de 6000 E .Amandoi fiind functionarii publici veniturile ... (vezi toată discuția)