As avea si eu nevoie de niste raspunsuri mama mea a decedat in urma cu 3 ani avand in proprietate privata un apartament .
Capete sucesoriale sunt eu si tatal meu dar dezbaterea de mostenire nu a fost facuta . Intrebarea mea este urmatoarea eu avand 3/4 din apartament pot sa semnez ante contractul de vanzare fara prezenta tatalui meu sau nu ?
Antecontractul de vanzare-cumparare reprezinta o promisiune ferma de vanzare a bunului propriu.
In mod normal ar trebui sa fie semnat de ambii mostenitori.
Daca este un inscris sub semnatura privata cred ca poate fi semnat doar de dvs. cu riscurile de rigoare: la vanzarea propriu-zisa trebuie sa fie prezenti ambii mostenitori legali care sa demonstreze acest lucru in baza unui certificat de mostenitor.
Acel inscris pe care doriti sa il intocmiti acum nu este un antecontract, ci doar o promisiune de vanzare a bunului, dupa ce veti avea dreptul ca sa il instrainati impreuna cu tatal dvs.
Obligatoriu trebuie dezbatuta succesiunea, iar tatal dvs sa doreasca sa instraineze atat patrimea mostenita, cat si jumatatea sa. De ce?
Pentru ca mai este o problema: mostenirea se refera doar la 1/2 din apartament.., cealalta jumatate este a tatalui dvs, daca nu a fost bunul propriu al mamei dvs in exclusivitate!:-/
Mai bine mergeti si dezbateti succesiunea.Daca nu exista neintelegeri intre mostenitori nu aveti probleme.
Va complicati cu actul juridic pe care vreti sa il faceti.
Puteti merge la notar sau la instanta cu avocat.
La instanta e posibil sa va coste mai ieftin.
Succesiune
anicel
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema de succesiune:
Parintii mei au locuit intr-un apartament de 4 camere pana acum cativa ani cand mama a ... (vezi toată discuția)