Daca o persoana face unele afirmatii cu caracter denuntator impotriva unei persoane, deasemeni aceleasi afirmatii, si prin unele precizari intr-un dosar al unei instanete, si se constata ca au fost facute cu rea-credinta, pentru a defaima o persoana, pentru a induce in eroare instanta, pentru a prelungi termenul de judecata,,etc. Se poate introduce o actiune in raspundere "delictuala"?? impotriva acelei persoane?!!:O
Din cate inteleg este vorba despre afirmatii defaimatoare la adresa dvs. In acest caz nu poate fi vorba de denuntare calomnioasa. Puteti cere daune morale intr-o actiune civila, dar va trebui sa platiti o taxa de timbru la valoare si sansele sunt foarte mici.
In cateva cuvinte voi raspunde Doamnei OLIMPIA;
1) Sunt intr-o cauza civila cu asoc de prop. cu obiect de judecata ""respundere delictuala"", Fostul presedinte al asociatiei vine in "precizarile sale", cu afirmatii ca eu am contrafacut un bilet de tratament emis de Casa de Pensii a Judetului X si cere instantei sa ma pedepseasca de "fals in acte publice"si "uz de fals", deasemeni mai arata ca sunt un "mincinos"si folosesc ca probe "acte nule" si alte afirmatii cu caracter defaimator (ca sunt un bolnav etc, etc.) la persoana mea. In contra afirmatiilor respective, am venit cu probe solide. Dar avand invedere pozitia mea sociala nu admit sa-mi fie stirbita demnitatea de care ma bucur ca "drept civi", recunoscut si prin legea Fundamentala si ocrotit de actele normative interne si internationale in vigoare
2). Mai este de adaugat ca eu sunt "Functionez ca Autoritate Publica De Control cu functia de Inspector pe probleme de anticoruptie al Socetatii Internationale Pentru Drepturile Omului-Sectia Romana Filiala Judetului X. Consider ca prin afirmatiile respective imi stirbeste "demnitatea" in fata Instantelor de Judecata, fapta pe care simt ca nu o mai pot tolera.
3). Mai nou; a inceput actiuni si impotriva sotiei mele, punand de fapt pe drumuri si diversi vecini, care au inceput sa vina cu plangeri la mine, ca sunt hartuiti de organele de politie si-i obliga sa depuna marturii impotriva mea si a sotiei mele
4). Persoana vizata cunosc ca are pe cineva printre organele de politie.
Dar am sa-l descopar zilele aceste cand voi merge in control la sectia respectiva, sa-i intreb ce inseamna descinderea respectiva care incalca orice norma "obligand-ui"pe acestia sa depuna marturie mincinoasa. Am sa le explic ce inseamna fapta de "sperjur".
Sper cu aceste raspunsuri , si relatari pe scurt, se intelege, aproximativ cum stau lucrurile, puse in discutie in fata D-moastra. Eu va multumesc pentru raspunsurile date; #-o:(( Va doresc o zi placuta si plina de profesionalism in domeniul forumului de fata.:-/
Speta
nutzzu
in urma cu 6 luni am fost am fost reclamat pt luare de mita .In urma cu o luna am primit NUP,iar in rezolutia respectiva,procurorul constata ca fapta nu ... (vezi toată discuția)