avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale modalitate de reprezentare a unui asociat in srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

modalitate de reprezentare a unui asociat in srl

buna ziua
va rog sa mi raspundeti si mie la urmatoarea problema:
sunt asociat cu o alta persoana intr un srl
eu sunt plecat nu sunt in tara.
dupa plecarea mea celalalt asociat a inceput sa intreprinda activitati de care eu nu am avut cunostinta
este vreo oarecare modalitate sa imputernicesc o persoana sa ma reprezinte in calitate de asociat in firma ?
adica sa aiba acelasi drepturi ca si cum as fi eu acolo??
va multumesc anticipat si va rog sa mi raspundeti
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 16:55, 28 Mai 2008
De problemele curente ale firmei se ocupa administratorul. Cine ocupa aceasta functie??
suntem amandoi
Trebuie sa vedeti prevederile actului constitutiv al societatii. Asociatul poate, printr-o imputernicire notariala, sa mandateze o alta persoana sa-l reprezinte in adunarea generala a asociatilor. In aceasta imputernicire puteti stabili limitele mandatului si perioada de valabilitate a acestuia (limitata sau nu). Administratorul se ocupa de aducerea la indeplinire a hotaririi asociatilor si de activitatea "curenta" a societatii, el nu poate decide cu privire la "probleme" ce tin de atributiile AGA.
neaion a scris:
suntem amandoi

Nu inteleg cum vreti sa fiti administrator "cu delegatie". Administratorul e o persoana care se ocupa de societate in fiecare zi, nu pe bucati. Ba mai mult, are o raspundere imensa pentru actele incheiate pe seama societatii. Cum sunteti doi administratori, e foarte posibil sa fiti responsabili in mod solidar amandoi, chiar daca numai unul a facut un anumit act juridic. Mai bine renuntati la calitatea de administrator, ca asociat puteti pune problema tragerii la raspundere a administratorului pentru actele paguboase intreprinse.

Puteti imputernici pe cineva sa va reprezinte ca asociat, insa nu puteti mandata cu titlu general administrarea societatii.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2008
ContSters20980, utilizator
Intr-adevar calitatea de administrator nu se poate transmite prin mandat, va trebui sa fiti descarcat din aceasta functie si sa numiti pe altcineva care sa gereze activitatile societatii cand sunteti plecat din tara .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire pt a reprezenta sc mihamagda mihamagda Buna ziua , Am o societate in care sunt asociata 50% . Amandoi administratori . Pot imputernici o terta persoana pentru a reprezenta soc in locul meu in ... (vezi toată discuția)
Imputernicire alina240 alina240 O cunostinta detine o firma, fara activitate si momentan este plecat in strainatate. Datorita faptului ca nu este in tara si ar fi ceva documente ale firmei de ... (vezi toată discuția)
Imputernicire/ delegatie consilier juridic DobrinoiuAndreea DobrinoiuAndreea Poate un consilier juridic, inscris in tablou, sa faca o imputernicire pentru o persoana fizica, pentru a o reprezenta la eliberarea unui certificat de ... (vezi toată discuția)