avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Buna ziua,

Am luat o amenda de circulatie in luna noiembrie 2010 pentru care ma consider nevinovat. Am depus contestatie la judecatorie in termenul legal dar nu am angajat nici un avocat. Am vb cu cineva dar nu l-am mai contactat dupa aceea. Primul termen l-am avut pe 17 febr iar urmatorul pe 07 apr parca. Daca nu imi angajez un avocat voi primi unul din oficiu sau voi pierde din start procesul? Mentionez ca nu am depus decat acea contestatie (facuta de un avocat) in care am specificat ca pot veni cu martori sau poze de la fata locului.
Deci, trebuie sa imi iau un avocat? sau care sunt neplacerile ce pot decurge daca nu imi iau un avocat?

Multumesc mult si astept un raspuns cat mai rezonabil
Cel mai recent răspuns: milles , utilizator 14:00, 10 Martie 2011
Cazurile in care asistenta juridica este obligatorie sunt expres si limitativ prevazute de lege. Nu veti primi un avocat din oficiu pentru o plangere impotriva unui proces verbal. Tine doar de dvs. daca doriti sa va angajati un aparator sau nu.
Si daca nu imi iau avocat se va judeca cazul? sau se va declara din start pierdut?
Va puteti prezenta si singur in instanta. Se va judeca.
Nu ma pot reprezenta eu. Sunt din bucuresti si acesta se judeca la iasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor va rog - lovire Circiumaru_Valentin Circiumaru_Valentin Buna seara, In luna noiembrie 2015 un domn necunoscut a facut plangere penala impotriva mea, a fratelui si a tatalui meu pentru lovire. Nu am lovit pe ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal pentru amenda contraventional pt alcoolemie de 0,03 la suta.merita? Iuliu77 Iuliu77 Buna seara! As avea nevoie de ajutor.In data de azi in timpul manevrei de mers inapoi am lovit un autoturism pe care-l nu am observat in retrovizor.(conform ... (vezi toată discuția)
Ridicare autoturism Radu_Andrei Radu_Andrei Buna dimineata,numele meu este Radu Andrei si in data de 2.07.2010 i-am imprumutat masina proprietate personala unchiului meu,el ajungand in zona ... (vezi toată discuția)