avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare cheltuieli expert, cai extraordinare de atac
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare cheltuieli expert, cai extraordinare de atac

Am pierdut un dosar privind suspendarea permisului de conducere. Am platit expertul, eu pot sa mai recuperez banii de la expert? Mai pot face ceva privind dosarul meu tinand cont ca a ramas irevocabil pe tribunal. Va rog urgent
Cel mai recent răspuns: Ramona1982 , utilizator 09:57, 24 Martie 2011
Ramona1982 a scris:
mi s-a admis contestatia in anulare privind cazul meu (cu expertul), acum vreau sa stiu ce instanta va judecata aceasta contestatie?

Marturisesc ca nu inteleg nimic. Din 10 martie 2011, data deschiderii discutiei, si pana in 21 martie 2011, data ultimului mesaj, nu aveati cum sa castigati o contestatie in anulare.

De principiu, daca doriti sa atacati decizia tribunalului, in primul rand uitati de revizuire. Personal n-am vazut nicio cerere de revizuire admisa. In schimb, am citit cateva decizii prin care au fost admise contestatiile in anulare promovate.

Promovati o contestatie in anulare daca si numai daca va incadrati in motivele expres si limitativ prevazute la art. 317 - art. 318 Cod procedura civila, prevederi pe care le puteti citi mai jos. Contestatia este de competenta instantei a carei hoarare se ataca. Nu am model de contestatie in anulare intrucat nu am lucrat si nu lucrez cu modele.

Art. 317
Hotararile irevocabile pot fi atacate cu contestatie in anulare, pentru motivele aratate mai jos, numai daca aceste motive nu au putut fi invocate pe calea apelului sau recursului:
1. cand procedura de chemare a partii, pentru ziua cand s-a judecat pricina, nu a fost indeplinita potrivit cu cerintele legii;
2. cand hotararea a fost data de judecatori cu calcarea dispozitiilor de ordine publica privitoare la competenta.
Cu toate acestea, contestatia poate fi primita pentru motivele mai sus-aratate, in cazul cand aceste motive au fost invocate prin cererea de recurs, dar instanta le-a respins pentru ca aveau nevoie de verificari de fapt sau daca recursul a fost respins fara ca el sa fi fost judecat in fond.
Art. 318
Hotararile instantelor de recurs mai pot fi atacate cu contestatie cand dezlegarea data este rezultatul unei greseli materiale sau cand instanta, respingand recursul sau admitandu-l numai in parte, a omis din greseala sa cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare.
Art. 319
Contestatia se introduce la instanta a carei hotarare se ataca.
..................................................

Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
acum 2 zile a primit citatie la aceasta contestatie in anulare si am termen pe data de 13.04 2011

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva unei hotarari judecatoresti marin_catalin marin_catalin unde pot depune un recurs la o hotarare judecatoreasca? am avut in 2011 un proces cu IPJ (implicat fiind si un intervenient) privind o contestatie a unui PV ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare cristeo cristeo Buna seara. spuneti-mi va rog ce cale de atac exista pentru o sentinta de recurs irevocabila? Este o cale contestatia in anulare? Unde trebuie depusa? Ce ... (vezi toată discuția)
Cale de atac a unei hotariri judecatoresti irevocabile mihaiciornei mihaiciornei Am avut un gestionar care ma furat, i-am suspendat C.M. iar el m-a actionat in judecata. Cu toate ca am demonstrat vinovatia gestionarului, instanta ia dat ... (vezi toată discuția)