avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obligatiie parintilor divortati?!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obligatiie parintilor divortati?!

Fiul meu beneficiaza de pensie de intretinere de la tatal sau in suma de 235 lei/luna.
In mai 2011 termina clasa a XII-a dupa care urmeaza bacalaureatul. Datorita faptului ca, cheltuielile in aceste situatii sunt semnificative, va intreb: Tatal poate fi obligat, prin vreo lege sa contribuie la cheltuielile ce se impun la absolvirea liceului? Sau obligatia lui, ca parinte este doar plata pensiei de intretinere? (refuzul lui este categoric, motivand ca obligatia lui lunara, este doar cea pentru pensie de intretinere!)

Multumesc!
puteti incerca o actiune de majorare a pensiei de intretinere.
obligatia legala este cea de plata a pensiei de intretinere; daca s-au marit veniturile tatalui, introduceti o actiune de majorare a pensiei; de asemenea, daca copilul va urma cursurile unei facultati, tatal va putea fi obligat la plata acestei pensii si dupa majoratul fiului.
Va multumesc!
Trebuie sa insistati in cererea dvs. de majorare a pensiei de intretinere asupra faptului ca nevoile minorului au crescut odata cu varsta si ca totodata au crescut si cheltuielile cu intretinerea lui
Va multumesc inca o data!

Este de-a dreptul nefiresc ca, periodic sa tot te plimbi in instanta pentru majorari de pensii. Ultima majorare ceruta in instanta acum 2 ani, a durat 11 luni, pana la pronuntare. #-o Foarte tare!!!

Alte discuții în legătură

Sistare pensie alimentara, copil 18 ani?! ContSters76214 ContSters76214 Buna ziua! Sunt divortata de 3 ani, iar din casnicie au rezultat doi copii (18 ani, respectiv 12 ani) Fiul meu a implini,t in 2 martie, 18 ani. Este elev ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ionela77 ionela77 buna ziua. Va rog daca se poate sa ne ajutati. Va scriu in numele matusii mele care este divortata de 14 ani,din 1999, cand i-a fost incredintat si fiul spre ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. sunt platitor de pensie de întreținere către fiul ... M_Dumitru M_Dumitru Bună ziua. Sunt platitor de pensie de întreținere către fiul meu ce tocmai a terminat liceul a dat bacalaureatul și a intrat la facultate. Pe mine m-ar ... (vezi toată discuția)