avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Sunt platitor de pensie de întreținere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Sunt platitor de pensie de întreținere către fiul ...

Bună ziua. Sunt platitor de pensie de întreținere către fiul meu ce tocmai a terminat liceul a dat bacalaureatul și a intrat la facultate.
Pe mine m-ar interezează evoluția scolară chiar dacă este la facultate și chiar dacă este major.
Fiul meu nu vrea să colaboreze în acest sens, el refuză motivând că este major.
Dar, ținând cont că eu platesc o pensie de întreținere, oare nu am și eu niște drepturi? Nu trebuie să știu și eu dacă fiul meu frecventează facultatea?
Există vreo lege care să-l constrângă pe fiul meu și să-mi prezinte situația școlară chiar dacă este major, ținând cont că eu îl întrețin?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:01, 10 Iulie 2023
doar daca e la facultate la zi, i se cuvine pensie. deci ca sa primeasca de la dvs ar trebui sa faca doveada ca e student. Mai departe, nu conteaza cat invata, ce note ia etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere copil rocky rocky buna ziua, am si eu o intrebare care sunt convinsa ca s-a regasit in aceste forum-uri de multe ori. Sunt divortata de multi ani de zile, copilul meu are 19 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! as dori, dacă se poate, câteva lămuriri. am doi ... TiganusNelutu TiganusNelutu Bună ziua! As dori, dacă se poate, câteva lămuriri. Am doi copii, unul major și unul minor pentru care plătesc pensie de întreținere în cuantum de ... (vezi toată discuția)
Obligatiie parintilor divortati?! ContSters76214 ContSters76214 Fiul meu beneficiaza de pensie de intretinere de la tatal sau in suma de 235 lei/luna. In mai 2011 termina clasa a XII-a dupa care urmeaza bacalaureatul. ... (vezi toată discuția)