avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Stergere cazier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Stergere cazier

Cazierul este sters automat la expirarea perioadei de supraveghere? A fost o sentinta data in vara anului 2009 (ramasa definitiva), inchisoare cu suspendare si 2 ani supraveghere pentru conducere autoturism personal cu alcoolemie peste 0,80 la mie. In vara a cestui an-2011, se implinesc 2 ani de la sentinta, ar trebui sa nu mai apara fapta in cazier, nu stiu cum se procedeaza, se sterge automat, sau trebuie actiune judecatoreasca???
Cel mai recent răspuns: ContSters146883 , utilizator 09:09, 11 Martie 2011
Daca ati respectat toate conditiile impuse pe perioada termenului de incercare, confom legii, ar trebui sa fiti reabilitat de drept.
Prin simpla solicitatare a unui certificat de cazier judiciar, veti putea afla cum stau lucrurile.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
ContSters181996, utilizator
Va multumesc mult! Sper sa fie asa.:)
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
ContSters146883, utilizator
reabilitarea de drept intervine doar in situatiile in care s-a pronuntat o condamnare la amenda sau la pedeapsa inchisorii care nu depaseste un an.
in cazul dvs, se va putea solicita reabilitarea doarpe cale judecatoreasca, dupa curgerea unui termen de 5 ani;acesti cinci ani se socotesc de la data cand a luat sfarsit executarea pedepsei(considerata ca si executata)
gabriel z a scris:

reabilitarea de drept intervine doar in situatiile in care s-a pronuntat o condamnare la amenda sau la pedeapsa inchisorii care nu depaseste un an.
in cazul dvs, se va putea solicita reabilitarea doarpe cale judecatoreasca, dupa curgerea unui termen de 5 ani;acesti cinci ani se socotesc de la data cand a luat sfarsit executarea pedepsei(considerata ca si executata)

Art 86 indice 6 din Codul penal spune cu totul altceva, referitor la reabilitarea condamnatului la o pedeapsa cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.Adica ceea ce ii spusesem eu userului mai inainte. :)
Termenul de incercare in cazul pedepselor cu suspendarea executarii sub supraveghere se compune din cuantumul pedepsei aplicate , la care se adauga un interval de timp stabilit de instanta intre 2 si 5 ani.
Astfel, va trebui sa lecturati dispozitivul hotararii de condamnare pentru a vedea exact cuantumul pedepsei aplicate si ce interval de timp a stabilit instanta., iar cele 2 se aduna.
Dvs. ati spus pedeapsa cu suspendare si 2 ani supraveghere, deci datele sunt incomplete, insa va dau un exemplu pentru edificare.
Exemplu:- 2 ani cuantum pedeapsa aplicata plus 2 ani interval de timp=4 ani.
Cei 4 ani se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Reabilitarea de drept va interveni in conditiile art 86 al. 6 c.pen. daca in exemplul dat de mine, in termen de 4 ani de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, nu savarsiti din nou o infractiune si nici nu se pronunta revocarea suspendarii executarii pedepsei in baza art.86 indice 4 c.proc pen.

Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar- pedeapsa aplicata, termen de incercare, reabilitare euTU euTU Buna ziua, am fost condamnata la cu 4 ani cu suspendare in anul 2010, as vrea sa stiu cum este cazierul meu acum ... (vezi toată discuția)
Reabilitare xuser xuser Cand expira cazierul unei persoane condamnate la 2 ani cu suspendare? 1. La expirarea termenului de incercare? Care este in jur de 2-5 ani + durata ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept - conditii pellyx31 pellyx31 Buna ziua, am fost condamnat cu suspendare sub supraveghere , a trecut termenul de incercare in 2010 si eu inca mai am cazier de ce? in 2010 am deschis proces ... (vezi toată discuția)