avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... inregistrare masina la administratia financiara
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

inregistrare masina la administratia financiara

Care este legea care precizeaza cum se inregistreaza o masina la administratia financiara :
-pe ce nume : eu sunt casatorita si cand a fost sotul la administratia fiscala a inregistrat masina doar pe numele lui. Este legal asa? Va rog frumos precizati-mi legea, eventual articolul de lege .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: C_Catalin , utilizator 15:38, 24 Martie 2011
BUNA ZIUA,
si eu am inregistrat o masina la administratia financiara doar pe numele meu deoarece in talon si in actul de vanzare cumparare eu am fost trecuta la cumparator.Legal este asa nu vad de unde va este nelamurirea, pe actul dobandirii bunului este trecut un proprietar sau doi?
Acte necesare pentru inscrierea in evidentele fiscale a unui mijloc de transport auto

DECLARATIE (formular tip);
CERTIFICAT DE ATESTARE FISCALA (AL VANZATORULUI) EMIS DE ORGANUL FISCAL IN A CARUI RAZA TERITORIALA A FOST INREGISTRAT FISCAL MIJLOCUL DE TRANSPORT;
ACTUL DE DOBANDIRE (CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE, CONTRACT DE LEASING SI PROCESUL VERBAL DE PREDARE-PRIMIRE; CONTRACT DE NOVATIE, FACTURA; CERTIFICAT DE MOSTENITOR, HOTARARE JUDECATOREASCA DEFINITIVA SI IREVOCABILA, DONATIE);
CARTEA DE IDENTITATE A MIJLOCULUI DE TRANSPORT ELIBERAT DE R.A.R. (fotocopie);
FISA DE INMATRICULARE (fotocopie);
BULETINUL/CARTEA DE IDENTITATE (fotocopie).
PENTRU VEHICULELE IMPORTATE:
-DIN SPATIUL COMUNITAR - CONTRACT SAU FACTURA TRADUSA SI LEGALIZATA SAU TRADUSA SI CERTIFICATA DE UN TRADUCATOR AUTORIZAT;
-DIN ALTE STATE DECAT CELE MEMBRE U.E. - DOCUMENTUL VAMAL (fotocopie);

Buna ziua,

Doresc sa achizitionez o masina inmatriculata deja in Romania si la care impozitul este de cca. 900 RON/an.
Doresc ca inmatricularea pe numele meu sa o fac dupa 2-3 luni dupa ce o cumpar, insa in aceasta perioada sa pot circula cu ea inmatriculata provizoriu. Din cate am mai citit pe acest forum inregistrarea la administratia financiara se face in 30 de zile de la data mentionata pe contract.
Pot inregistra masina la administratia financiara fara sa trebuiasca sa platesc impozitul la momentul depunerii actelor?
As vrea sa mai pot circula cu masina macar 2 luni (eventual cu nr provizorii) inainte sa o inmatriculez chiar daca voi plati impozitul din urma, insa ma intereseaza daca se poate.
Apreciez si indrumarea spre un articol legislativ.

Va multumesc anticipat.
In primul rand trebuie inregistrata la administratia financiara, la taxe si impozite in cele 30zile de la cumparare, iar la polititie nu se pote inmatricula fara a fi inscrisa la ADM. FINAN.
In ceea ce priveste impozitul se plateste dupa inmatriculare nu pe loc .
Sper sa fie asa.
In 2009 am cumparat o alta masina in martie, am mers in aprilie sa o inregistrez la administratia financiara si ca sa imi poata puna stampila pe actele de inmatriculare pentru Politie, mi-au cerut sa achit impozitul pe tot anul ca altfel nu era posibil.
Acum sper sa fie totul ok.
Anul asta am vandut masina cumparata in 2009 si am pierdut 3 zile pe la Dir.Taxe si Impozite Locale sector 5, sa sa platesc impozitul si sa-mi poata elibera certificatul fiscal.

<b>Ziua 1</b>: uitasem ca se marise impozitul de jumatatea anului trecut si nu avem toata suma la mine. Imi facusera o nota de plata de cca.2600 lei

<b>Ziua 2</b>: norocul meu ca nu am platit in prima zi, au refacut calculul si era de plata suma de cca 2200 lei.
Am platit, apoi nu gaseau dovada platii la o amenda din 2009 si vroiau sa o platesc iar. O amenda din 2010 nici nu o aveau la dosar (nici platita, nici neplatita), iar una de prin 2006 era acolo platita.
Nu puteau deci sa-mi elibereze fiscalul.
A trebuit sa rascolesc actele de acasa pana am gasit-o.

<b>Ziua 3</b>: Am primit certificatul fiscal cum ca nu am datorii la un ghiseu si a trebuit sa merg la alt ghiseu sa fac radierea fiscala. Aici in afara de certificatul fiscal in care scria negru pe alb ca nu am datorii, amenzi neachitate, etc, mi-au cerut si dovada platii impozitului, chitanta, ca sa vada ca am platit. Le-am dat-o si pe aia (le mai dadusem "......", zilele anterioare).
Mi-au inmanat dovada radierii fiscale.
Si asa am scapat.

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am cumparat o masina recent si m-am hotarat sa o vand la cateva zile cum procedez? silviu_ciovi silviu_ciovi Am cumparat o masina inscrisa in bucuresti...am facut actul de vanzare-cumparare cu propietaru + fisa de inmatriculare si cu ele sa dus la administratia de ... (vezi toată discuția)
Documente vanzare auto crisfly crisfly Buna seara,puteti sa-mi spuneti daca vreau sa cumpar o masina care e inregistrata pe firma ce documente trbuie sa-mi elibereze firma ca sa o pot inscrie pe ... (vezi toată discuția)
Declarare auto la primarie mihaelarad mihaelarad Am obligatia cind fac declaratia de impunere pentru mijloacele auto sa declar atat seria de sasiu cit si seria de motor? (vezi toată discuția)