avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... inregistrare masina la administratia financiara
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

inregistrare masina la administratia financiara

Care este legea care precizeaza cum se inregistreaza o masina la administratia financiara :
-pe ce nume : eu sunt casatorita si cand a fost sotul la administratia fiscala a inregistrat masina doar pe numele lui. Este legal asa? Va rog frumos precizati-mi legea, eventual articolul de lege .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: C_Catalin , utilizator 15:38, 24 Martie 2011
dar nu o declari la admin financiara deloc..
te duci dupa 3 luni, pl o amenda ca nu ai mers in acel termen si gata.
Imi pare rau ca vii cu aceasta idee de a plati amenda, in primul rand nu merita si nu stim exact cat este amenda si in al doile rand acei bani se pot folosi la impozit.In ceea ce priveste inscrierea la ADM.Financiara nu vad care ar fi incovenientul, pe fisa de inmatriculare se pune stampila de luare in evidenta si gata plata impozitului nu are legatura cu inscrierea, asta stiu sigur ca si eu am facut acest lucru.
Politia cere dovada luarii in evidenta de catre Directia Taxe si Impozite.
Mult succes,
Amenda din cate am citi este de la 500 lei la 1.000 lei (probabil 250-500 in 24h) si nu se merita.
Teoretic cand inregistrez la financiar masina (dupa ce iau fiscalul de la vanzator) trebuie sa-mi dea fisa cu stampila lor de luare in evidenta. Dar acum 2 ani m-au pus sa platesc impozitul pe tot anul pentru asta.
Acum am gasit textul de lege in baza carora ei m-au pus sa platesc anticipat.

Codul Fiscal
ART. 265
"(3) Deţinătorii, persoane fizice sau juridice străine, care solicită înmatricularea temporară a mijloacelor de transport în România, în condiţiile legii, au obligaţia să achite integral, la data solicitării, impozitul datorat pentru perioada cuprinsă între data de întâi a lunii următoare celei în care se înmatriculează şi până la sfârşitul anului fiscal respectiv."

Dar eu nu am nevoie de inmatriculare temporara si nu am avut nevoie nici atunci.
Dar cum si codul fiscal se poate modifica prin ordonante de urgente (ca si impozitele la jumatatea anului trecut), care sunt in contradictoriu chiar cu principiile fiscalitatii, este posibil sa se fi schimbat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am cumparat o masina recent si m-am hotarat sa o vand la cateva zile cum procedez? silviu_ciovi silviu_ciovi Am cumparat o masina inscrisa in bucuresti...am facut actul de vanzare-cumparare cu propietaru + fisa de inmatriculare si cu ele sa dus la administratia de ... (vezi toată discuția)
Documente vanzare auto crisfly crisfly Buna seara,puteti sa-mi spuneti daca vreau sa cumpar o masina care e inregistrata pe firma ce documente trbuie sa-mi elibereze firma ca sa o pot inscrie pe ... (vezi toată discuția)
Declarare auto la primarie mihaelarad mihaelarad Am obligatia cind fac declaratia de impunere pentru mijloacele auto sa declar atat seria de sasiu cit si seria de motor? (vezi toată discuția)