Buna ziua!
Am fost angajata la o anumita Autoritate Contractanta in functia de sef birou achizitii.In urma unor neintelegeri in ceea ce priveste atributiunile de serviciu, a restritrictionarii de catre conducerea untatii al acestor atributiuni am inaintat demisia din functia detinuta.Mi au pus in vedere ca sa mi retrag demisia, si ca nu exista functie de executie pentru mine. Cu toate ca in normativele in vigoare al ministerului sanatatii pentru acasta activitate sunt prevazute un numar de 5 posturi.Din cele 5 persoane angajate unul si a depus demisia urmand sa plece din 09.03.2011, alta intra in concediu prenatal din data de 14.03.2011.Totusi mi s a desfacut CIM conf art 79 CM fara preaviz. Am vre o sansa de castig daca contest faptele relatate in justitie?
Multumesc
1. Demisia este un act unilateral de vointa. Incetarea CIM in temeiul art. 79 este corect motivata juridc;
2. Renuntarea la preaviz din partea angajatorului, este si ea legala, iar prin desfacerea CIM fara a mai astepta trecerea termenului de preaviz, angajatorul a renuntat la acest termen legal si totodata conventional stabilit in favoarea sa in situatia demisiei; tocmai acest fapt face ca angajatorul sa poata renunta la acest termen;
3. Prin incetarea CIM in temeiul demisiei dvs., anngajatorul nu are nicio obligatie de a va reangaja pe un alt post disponibil;
4. Sincer, desi nu cred ca va place concluzia, dar cu siguranta vreti adevarul, nu inteleg pe ce temei vreti sa contestati si nici ce fapte anume, deoarece desfacerea CIM este rezultatul unei manifestari de vointa a dvs. pentru incetarea acestuia! Iar daca vreti sa contestati propriile fapte, attunci nu puteti fi si subiect activ si subiect pasiv al aceleeasi actiuni!:stunned:
Ati inaintat demisia cu numar de inregistrare? Demisia nu se aproba, ci doar se comunica. Art 79 semnifica demisie, iar angajatorul poate renunta la preaviz. Mie'mi pare ca s_a luat in considerare demisia depusa.
Inteleg ca ati dorit sa demisionati doar din functia de conducere nu din cadrul unitatii. Din pacate nu exista o astfel de demisie, iar angajatorul a incetat contractul de angajare in baza caruia lucrati, nu are nici o obligatie sa incheie un alt CIM cu dvs.
In instanta nu puteti contesta incetarea CIM operata in baza proriei demisiii.
Daca nu mai doreati sa ocupati functia de conducere trebuia sa faceti o cerere de schimbare a functiei, sau de trecere pe o alta functie nu demisie.
Preaviz sau demisie
"solicit încetarea contractului de muncă începând cu data de xxxx.
În situaţia în care consideraţi necesară acordarea din partea mea a termenului de ... (vezi toată discuția)
Termen preaviz
impact
Buna seara,
Am nevoie si eu de o lamurire .
Preavizul in cazul demisiei este de 15 zile [b]calendaristice[/b] pentru functiile de executie si 30 zile ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract munca
Vala
va rog sa ma lamuriti intr- problema:daca un salariat depune o cerere de desfacere a contractului de munca , nu se considera ca o demisie? trebuie sa precizeze ... (vezi toată discuția)