Buna ziua! Acum 2 ani am incheiat un contract cu o firma de arhitectura pentru a imi intocmi dosarul cu actele necesare supraetajarii casei mele (proiect, avize la apa, gaz, curent, etc), acest contract urma sa se finalizeze odata cu eliberarea autorizatiei de construire emisa de primarie. In momentul de fata dosarul nu este complet, doamna arhitect taraganeaza foarte mult obtinerea restului de acte si nu prea mai raspunde la telefon; incep sa ma ingrijorez pentru ca am facut greseala si i-am platit toti banii (cu factura si chitanta) si ma gandesc sa dau aceasta firma in judecata. Mai mentionez ca firma respectiva s-a angajat, prin acest contract, sa rezolve totul in maxim 3 luni. Intrebarea mea este: in baza carei legi pot reclama aceaasta firma ? Va multumesc!
puteti actiona firma respectiva in instanta in situatia in care,dintr-un motiv culpabil (ce vat rebui dovedit) nu si-a respectat termenele contractuale.
aveti mai multe posibilitati- o actiune in rezolutiunea contractului(care nu ar fi prea rentabila, dat fiind faptul ca se va pierde mult timp si problema dvs nu ar fi rezolvata).sau o actiune in obligatia de a face, avand in vedere faptul ca termenul de finalizare a contractului este cu mult depasit.
Este guvernat de codul comercial litigiul dvs.
ce anume spuneti, mai exact, cu "...sau o actiune in obligatia de a face, avand in vedere faptul ca termenul de finalizare a contractului este cu mult depasit". Ce ar trerbui sa fac si ce sanse de rezolvare exista ?