Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul meu, am primit o amenda ca nu aveam asigurarea rca la mine, asigurarea este valabila, doar ca atunci cand m-a oprit politistul nu o aveam printre acte. Acesta mi-a dat amenda+pct .
Este corect cum a procedat? Ce este de facut?
Multumesc!
Da este corecta constatarea agentului de circulatie. Dumneavoastra puteti face o plangere impotriva p-v de constatare si sactionare a contraventiilor si folositi ca proba o copie dupa polita de asigurare rca. Dar atentie,!!! polita de asigurare sa fie la o data anteriora, constatarii faptei contraventionale...:(:).. Cu bine,,, succes
Nu este corecta constatarea facuta de politist. Motivul: legea 432/2006 stipuleaza clar ca ministerul afacerilor interne prin baza de informatizare care o are, cunoaste situatia autovehiculelor care au rca, sau itp_ul la zi, sau daca acestea au expirat sau urmeaza sa expire ....ei avand obligatia legala de a aduce la cunostinta proprietarului, acest lucru.
Politistul nu trebuia decat sa solicite , prin statia de emisie-receptie, de la baza institutiei unde isi desfasoara activitatea, aceste date.
Formuleaza contestatie impotriva p.v. si vei avea castig de cauza. Contestatia o vei face la judecatorie, nu la politie.
bafta.
Amenda rca expirat
dorel92
Buna ziua! In urma cu cateva zile am fost tras pe dreapta de politie. Masina pe care o conduceam (masina de firma) avea asigurarea RCA expirata, eu nu aveam ... (vezi toată discuția)