avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru ca nu aveam asigurarea la mine
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru ca nu aveam asigurarea la mine

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul meu, am primit o amenda ca nu aveam asigurarea rca la mine, asigurarea este valabila, doar ca atunci cand m-a oprit politistul nu o aveam printre acte. Acesta mi-a dat amenda+pct .
Este corect cum a procedat? Ce este de facut?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: 666. , utilizator 16:08, 16 Martie 2011
Da este corecta constatarea agentului de circulatie. Dumneavoastra puteti face o plangere impotriva p-v de constatare si sactionare a contraventiilor si folositi ca proba o copie dupa polita de asigurare rca. Dar atentie,!!! polita de asigurare sa fie la o data anteriora, constatarii faptei contraventionale...:(:).. Cu bine,,, succes
Nu este corecta constatarea facuta de politist. Motivul: legea 432/2006 stipuleaza clar ca ministerul afacerilor interne prin baza de informatizare care o are, cunoaste situatia autovehiculelor care au rca, sau itp_ul la zi, sau daca acestea au expirat sau urmeaza sa expire ....ei avand obligatia legala de a aduce la cunostinta proprietarului, acest lucru.
Politistul nu trebuia decat sa solicite , prin statia de emisie-receptie, de la baza institutiei unde isi desfasoara activitatea, aceste date.
Formuleaza contestatie impotriva p.v. si vei avea castig de cauza. Contestatia o vei face la judecatorie, nu la politie.
bafta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rca expirat dorel92 dorel92 Buna ziua! In urma cu cateva zile am fost tras pe dreapta de politie. Masina pe care o conduceam (masina de firma) avea asigurarea RCA expirata, eu nu aveam ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune accident adsivlad adsivlad Pe scurt, mergeam in line dreapta cand un poiltist comunitar a intrat in mine. Iesea din garajul politiei si voia sa vireze stanga si nu mi-a acodat ... (vezi toată discuția)
Accident fara victime.refuz incheiere constatare amiabila. Corneliuz Corneliuz Accident fara victime.Refuz incheiere constatare amiabila. Am fost victima unui accident rutier,fara victime.Partea vatamata a solicitat prezenta organului de ... (vezi toată discuția)