avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare

Buna ziua,

as dori sa stiu daca pot incadra pe cineva pe functia de Lacatus mecanic, insa are doar diploma de sudor? Daca nu se poate se poate face calificarea la locul de munca si care e procedura?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:11, 10 Martie 2011
Nu puteti si nu puteti nici califica decat prin agenti acreditati (adresati-va AJOFM).
Pentru calificarea la locul de munca puteti incheia un contract de calificare profesionala sau un contract de ucenicie. Contractul de calificare profesionala este reglementat de art. 199 si urm. din Codul muncii potrivit carora:
- contractul de calificare profesionala este cel in baza caruia salariatul se obliga sa urmeze cursurile de formare organizate de angajator pentru dobndirea unei calificari profesionale.
- pot incheia contracte de calificare profesionala salariatii cu vrsta minima de 16 ani impliniti, care nu au dobndit o calificare sau au dobndit o calificare ce nu le permite mentinerea locului de munca la acel angajator.
- contractul de calificare profesionala se incheie pentru o durata cuprinsa intre 6 luni si 2 ani.
- pot incheia contracte de calificare profesionala numai angajatorii autorizati in acest sens de Ministerul Muncii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calificare la locul de munca gina.lucia gina.lucia Buna ziua! M-ar interesa sa stiu daca se pot face calificari la locul de munca si cum se procedeaza?. Aveti idee in Constanta cine face astfel de ... (vezi toată discuția)
Calificare la locul de munca tasia tasia Un salariat incadrat ca muncitor necalificat in constructii de drumuri si poduri poate fi calificat dupa o anumita perioada la locul de munca, fara ca ... (vezi toată discuția)
Calificare Daliborka Daliborka Buna ziua calificarea pt o anumita meserie (functie), se poate face si de angajator, intern?urmand dupa absolvirea cursului si a examenului sa i se faca ... (vezi toată discuția)