buna ziua. as dori si eu sa stiu daca apare in cazier ca am primit o sentinta data de tribunal, sentinta pentru 2 ani de inchisoare, dar cu suspendare si perioada de incercare.Apare ceva mentionat in cazier sau nu?
mentionez, in acest moment, v-a facut deja recurs la curtea de casatie
multumesc mult
daca nu se va schimba decizia, va aparea in cazier.
ca idee.va aparea timp de inca 7 ani de acum incolo(cand veti putea cere reabilitarea pe cale judecatoreasca)
NU este nevoie de reabilitare judecatoreasca in cazul in care este o pedeapsa cu suspendare. Reabilitarea se produce de drept la sfarsitul perioadei de incercare.
Daca recursul dvs. va fi respins si deci veti ramane cu pedeapsa aplicate de 2 ani cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, veti avea un termen de incercare de 4 ani ( 2 ani cuantumul pedepsei aplicate + un termen de 2 ani prev. de art.82 c.pen.) de la data ramanerii definitive a hotararii.
Pe perioada termenului de incercare-pedeapsa aplicata va figura in cazier.
Daca in acest termen nu veti savarsi o alta infractiune si nici nu va fi pronuntata revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art.83 si 84 c.pen., veti fi reabilitat de drept.
Cazier judiciar
razvan82x
buna ziua as dori si eu oexplicatie.am fost condamnat acum 2 ani la 2 ani cu suspendare si as dori sa stiu daca imi apare in cazier acea condamnare.va ... (vezi toată discuția)