avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sentinta penala cu suspendare si cu perioada de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sentinta penala cu suspendare si cu perioada de incercare- apare in cazier?

buna ziua. as dori si eu sa stiu daca apare in cazier ca am primit o sentinta data de tribunal, sentinta pentru 2 ani de inchisoare, dar cu suspendare si perioada de incercare.Apare ceva mentionat in cazier sau nu?
mentionez, in acest moment, v-a facut deja recurs la curtea de casatie
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 23:29, 10 Martie 2011
DA. V-a figura in cazier in momentul in care sentinta va fi definitiva. Pana atunci apare mentiunea ca exista un dosar penal
daca nu se va schimba decizia, va aparea in cazier.
ca idee.va aparea timp de inca 7 ani de acum incolo(cand veti putea cere reabilitarea pe cale judecatoreasca)
Este bine ca ati primit cu suspendare si nu cu executare.
Faptul ca sunteti liber este cel mai important lucru.
NU este nevoie de reabilitare judecatoreasca in cazul in care este o pedeapsa cu suspendare. Reabilitarea se produce de drept la sfarsitul perioadei de incercare.
Daca recursul dvs. va fi respins si deci veti ramane cu pedeapsa aplicate de 2 ani cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, veti avea un termen de incercare de 4 ani ( 2 ani cuantumul pedepsei aplicate + un termen de 2 ani prev. de art.82 c.pen.) de la data ramanerii definitive a hotararii.
Pe perioada termenului de incercare-pedeapsa aplicata va figura in cazier.

Daca in acest termen nu veti savarsi o alta infractiune si nici nu va fi pronuntata revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art.83 si 84 c.pen., veti fi reabilitat de drept.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Pedeapsa cercetasa cercetasa o pedeapsa cu suspendare de 3 luni se trece in cazier? daca da , cand se reabiliteaza? (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar- ped.cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei mikiss mikiss Buna seara Pentru o condamnare 2 ani cu suspendare, 4 ani de incercare , cand se poate incepe reabilitarea judecatoreasca? Sentinta a fost data pe 15 dec ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar razvan82x razvan82x buna ziua as dori si eu oexplicatie.am fost condamnat acum 2 ani la 2 ani cu suspendare si as dori sa stiu daca imi apare in cazier acea condamnare.va ... (vezi toată discuția)