avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

eu cu sotul meu avem o casa.contractul e pe numele lui si al fralui sau.eu sunt trecuta in contract doar ca fiind sotia lui.cand se va face partajul ce parte imi revine mie ?specific am un coplil minor,care pana la solutionarea procesului locuieste cu mine.ma intereseaza si daca se vor imparti si ratele care la avem la banca?pt ca s-a cumparat casa cu banii luati din banca,2 credite pe numele lui si 1 pe numele meu in care el figureaza ca girant.va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:01, 10 Martie 2011
Aveti dreptul la jumatate din partea sotului.
Dar daca nu ati contribuit cu bani la cumpararea bunului si el va dovedi acest lucru nu veti avea dreptul la nimic.
va multumesc inca o data pt raspuns.dar se va intampla cu rata la banca care e pe numele meu?va ramane sa o platesc singura?
Nu, din moment ce achitati creditul si dvs. se va stabili o sulta.
Adica sotul trebuie sa va plateasca si ratele platite de dvs. in conditiile in care ati achitat bani la banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj, apartament ipotecat marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Se pune problema partajului? alex201888 alex201888 Buna seara, un imobil achizitionat inainte de casatorie (in timpul concubinajului), pe nume propriu, credit propriu ce se desfasoara si in prezent, se supune ... (vezi toată discuția)