avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit pe teren calculat gresit de primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit pe teren calculat gresit de primarie

Buna ziua,
Am trimis o alta persoana sa-mi plateasca impozitul pe cladire si teren pentru anul 2011, avand si chitanta de anul trecut.
Mentionez ca anul trecut am cumparat locuinta si jumatate din suprafata de teren pe care era rolul agricol. Am facut toate actele si inregistrarile legale pentru ce am cumparat inclusiv rol pe numele meu.
Nu stiu cum au reusit dar au calculat gresit incasand impozitul si pe terenul ce nu este al meu.
Imi pot recupera banii si cum ar trebui sa procedez
Primaria cu pricina este in alt judet si ar trebui sa lipsesc de la serviciu sa ajung acolo.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mihaiela Dragomir , Avocat 17:40, 10 Martie 2011
Trimiti prin posta cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire actele doveditoare (copii pe care scrieti conform cu originalul si semnati) la primarie, si face-ti o adresa prin care precizati sa va recalculeze impozitul deoarece s-a incasat gresit.
Daca nu va raspund in 30 de zile ii puteti actiona in judecata daca suma de recuperat este destul de mare incat sa merite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite locale, lamurire chitanta vasile_boanca vasile_boanca Buna ziua ! sunt un contribuabil de buna credinta, si imi platesc taxele si impozitele in luna ianuarie a fiecarui an pentru ca este cu reducere. Anul 2014 a ... (vezi toată discuția)
Problema act de proprietate crisvasile crisvasile buna ziua! am si eu o problema legata de actul de proprietate a locuintei parintilor mei si anume: in anul 1970 bunicii au cumparat un teren pe care au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am mostenit un teren intravilan+ cladire de la parintii ... MARIANADemenescu MARIANADemenescu Buna ziua! Am mostenit un teren intravilan+ cladire de la parintii mei. In 1988 am facut succesiunea si am dus Certificatul de mostenitor la primarie. De ... (vezi toată discuția)