avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... o hotarare eronata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

o hotarare eronata

in prima instanta am obtinut suspendare,dar apelul a schimbat cursul. pt. ucidere din culpa sotul meu a primit o pedeapsa de 3 ani inchisoare.nu inteleg cum a fost posibil sa se dea o astfel de hotarare? nu s-a acceptat retroactiva, dar asiguratorul este obligat sa plateasca toate daunele, iar sotul meu sa ispaseasca pedeapsa. va rog sa ma sfatuiti cum pot gasi o solutie sa atac o hoterare definitiva pt. ca toti imi zic ca nu mai pot face nimic
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 23:11, 10 Martie 2011
Daca a fost condamnat in apel sa exercite si calea de atac a recursului.
Se poate intampla ca in apelul parchetului sa se ajunga de la o pedeapsa cu suspendare la o pedeapsa cu executare.
Nu a facut bine ca nu si-a angajat avocat.
In recurs va fi foarte greu...
a trecut si recursul. pe tot parcursul procesului am avut avocat, dar se pare ca nua putut face nimic. acum asteptam mandatul. singura sansa este sa facem contestatie in anulare si sa speram ca se va reduce pedeapsa
s-a terminat procesul. ne-a ramas sa facem contestatie in anulare si sa speram ca se va micsora pedeapsa
uzati de caile extraordinare de atac.
la ce retroactiva va referiti ?
succes
Nu prea mai puteti sa faceti nimic daca hotararea este definitiva. Puteti sa incercati o revizuire, insa sansele sunt foarte mici. Din ce spuneati dvs. in apel a primit o pedeapsa cu executarea. Situatia se maipoate schimba prin recurs daca l-ati promovat in termen si nu a fost analizat deja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot ataca o hotarare definitiva a curtii de apel claudiadiana claudiadiana am o hotarare definitiva a curtii de apel intr-un caz de ucidere din culpa cu o pedeapsa de trei ani cu executare (vezi toată discuția)
Ce sanse am daca atac o hotarare definitiva? claudiadiana claudiadiana in urma unui accident rutier, sotul meu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare. asteptam mandatul de arestare si vrem sa facem contestatie in anulare. nu stiu ... (vezi toată discuția)
Cai de atac la o sentinta penala definitiva tom55 tom55 As dori sa stiu caile de atac la o sentinta penala definitiva si unde sa le adresez va multumesc si scuze (vezi toată discuția)