avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot reintra in casa mea???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot reintra in casa mea???

Buna seara ....va cer ajutor intr-o problema...acum 2 luni in urma unor scandaluri si batai eu si copilul minor am fost alungati din casa, proprietatea mea si a sotului,de catre sotul meu. Am plecat la mama mea pt. ca nu aveam unde merge....sotul meu a schimbat yala la usa ca sa nu mai pot intra eu. De atunci eu tot incerc pe cale amiabila sa il fac pe sotul meu sa inteleaga ca e si casa mea si ca am tot dreptul sa intru in ea, deci sa imi dea si mie cheie de la usa si voie in casa. El refuza permanent. am uitat sa mentionez ca problemele au inceput pt ca suntem in divort.
Ce pot eu sa fac????? politia nu ma ajuta, imi spun sa sparg usa si sa intru, usa este metalica nu prea am cum s-o sparg....si daca o sparg imi e frica sa nu faca sotul meu plangere penala si tot asa.
dati-mi un sfat va rog.......chiar nu stiu ce pot face pt a intra in casa mea.
Eu nici nu stiam ca sotul meu a schimbat yala si el ma tot acuza pe la politie ca fur bunuri din casa, dar eu nu aveam cum intra acolo.
cel mai util ar fi sa deschideti actiune de partaj pt impartirea casei si a celorlalt bunuri comune.
Da ...ar fi ideal......dar nu am bani pentru partaj....deci pana cand se va face partajul eu ce pot sa fac?????
Va rog..chiar am nevoie de o solutie la problema mea.
Puteti introduce actiune in reintregrare sot in domiciliu comun, pe calea ordonantei presedintiale, care este o procedura urgenta si executorie. Sau pe fond, dar dureaza mai mult.
Succes!

P.S. va redau un model gasit pe internet, sa va faceti o idee:

DOMNULE PREªEDINTE,

Subsemnata(ul) ............, domiciliat(a) în ............, chem în judecată pe pârâtul(a) .........., domiciliat(a) în ..........., pentru a hotărî

REINTEGRAREA MEA ÎN DOMICILIUL COMUN

din care am fost alungat(ă) (împreună cu copiii minori ............), precum şi obligarea sa la cheltuielile de judecată.

Motivele acţiunii:

In fapt , sunt căsătorit(ă) cu pârâtul(a) de la data de .......... şi din căsătorie au rezultat minorii .................

Pârâtul are viciul beţiei, vine acasă în stare de ebrietate, mă înjură şi mă bate atât pe mine cât şi pe copii. In nenumărate rânduri ne-a alungat noaptea din domiciliu şi am fost nevoiţi să dormim la vecini (sau în altă parte). Acest fapt l-a comis şi la data de .......... când m-a izgonit din domiciliu, împreună cu copiii minori. Întrucât nu avem unde locui şi condiţiile în care ne găsim ne pun în primejdie sănătatea, vă rog să dispuneţi obligarea soţului pârât să ne reprimească în domiciliul din care ne-a alungat în mod abuziv.

In drept , îmi întemeiez cererea pe dispoziţiile art. 581 Cod procedură civilă.

Vă rog să judecaţi cererea, fără citarea pârâtului(ei) şi executarea să se facă fără somaţie sau fără trecerea unui termen.

Depun copia certificatului de căsătorie şi copiile certificatelor de naştere ale copiilor minori.

Data depunerii............. Semnătura, ..........

DOMNULUI PREªEDINTE AL JUDECÃTORIEI ................

exact asa ceva dorem sa va sugerez ca si colegul.introduceti urgent o ordonanta presedentiala!!.taxa de timbru este una minora.
Va multumesc mult de tot pentru raspunsuri......asa voi face, voi introduce ordonanta presedentiala.

Alte discuții în legătură

Partaj pedrosolitar pedrosolitar Am divortat de sotie. am 4 copii majori si unul minor. Avem o casa ce am construit-o in timpul casatoriei dar terenul este mostenire parinteasca.Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor (violenta domestica) sergiux3m sergiux3m Numele Meu este sergiu am 22 de ani si sunt din tulcea....poate nu are relevanta.......de ceva timp adica de vreo 6-7 ani viatza mea si a celorlanta 2 surori ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copiilor in timpul divortului Maria_Enache Maria_Enache Sarbatori fericite tuturor! Sunt casatorita de 3 ani, iar cu sotul locuiesc de 10 ani, avem 2 copii minori. De cand ne cunoastem, a fost violent, abuzandu-ma ... (vezi toată discuția)