avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Am divortat de sotie. am 4 copii majori si unul minor. Avem o casa ce am construit-o in timpul casatoriei dar terenul este mostenire parinteasca.Ce trebuie sa fac in situatia aceasta pentru ca sotia refuza sa ne intelegem amiabil pentru a ne imparti bunurile, adica casa si lucrurile din casa.Totodata vreau sa stiu ce se va intampla cu copiii intrucat se inteleg mai bine cu mama lor si o prefera pe ea.
Cel mai recent răspuns: pedrosolitar , utilizator 14:16, 20 Iulie 2013
Va trebui sa deschideti o actiune de partaj in instanta;

Daca spuneti a ati divortat, atunci cu siguranta instanta s-a pronuntat si cu privire la stabilirea domiciliului singurului copil pe care il mai aveti minor.

Ceilalti trei copii care sunt majori, instanta nu mai este obligata sa se pronunte cu privire la incredintarea acestora si a stabilirii domiciliului lor.
Aveti o situatie complicata, sa cereti partajul si sa va fie atribuita casa, ar insemna sa va alungati si copiii, nu? Dar nici sa plecati din casa nu va da mana..
Cum vreti sa partajati ? Daca veti apela la instanta va trebui sa stiti ce vreti.
Problema partajului este a unui prieten din maramures si nici el nu stie exct ce vrea.Eu doar am vrut sa-l ajut, dar oricum eu va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort legal ursu67 ursu67 As dori sa divortez in coditiile in care am doi copii minori si o casa achizitionata in rate pe amandoi soti. Cum s-ar imparti casa in cazul in care nu ... (vezi toată discuția)
Divortul si partajul cosmarul vietii mele KatyG KatyG Povestea mea e probabil mi mult sau mai putin povestea oricarei femei care a trecut printr-un divort.M-am casatorit la 19 ani...iin anul 1994, din casnicie au ... (vezi toată discuția)
Mama disperata! ansawy ansawy am o cunostinta care a fost data afara din casa de sotul ei ,avand doi copii si fiind insarcinata in luna a saptea.casa este pe numele la amandoi.a fost la ... (vezi toată discuția)