avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intrebari diverse PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intrebari diverse PFA

Mi-am facut PFA de cateva luni si un urma citirii catorva posturi pe acest forum m-am gandit sa intreb despre nelamuririle pe care le am:

1. Cand am fost la finante ca sa depun actele pentru infiintarea PFA-ului mi sa spus ca trebuie sa cumpar Registru unic de control snuruit si trebuie dus la stampilat si mi sa spus ca mai trebuie sa cumpar si Registrul de incasari-plati si Registrul de inventare snuruite dar nu a zis nimeni ca trebuie numerotat si stampilat de cei de la finante (un contabil care m-a ajutat cu sfaturi atunci nu mi-a spus acest lucru, la fel nici cei de la finante care mi-au spus ce registre sa cumpar). Ce ar trebui sa fac acum cu ele?
2. Mi-am deschis cont bancar pentru PFA pe langa un alt cont deja existent pentru persoana fizica, ambele la ING. Pot sa fac transfer de bani intre cele 2 conturi si sa folosesc cardul atasat contului de PFA la cumparaturi personale? Tot un contabil mi-a spus ca nu pot folosi contul de PFA decat pentru tranzactii legate de PFA si pot doar sa scot bani la bancomat pentru uz personal.
3. Activitatea PFA-ului este de arhitectura si editare foto si video. Eu stiu ca Registrul de inventar se tine pentru evidenta marfii care o cumpar si o vand, dar toata activitatea mea este pe calculator, eu dau clientilor documente electronice, nu marfa fizica. Ce trec in registrul de inventar? Trebuie sa trec acolo echipamentele care le-am achizitionat (monitor, calculator, componente hardware, software)?
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
CretTiberiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: TeoDora72 , utilizator 16:44, 11 Martie 2011
Buna,

1. Registrul Unic de Control NU este obligatoriu pt PFA. Totusi, daca il vrei, il cumperi direct de la Administratie, ar regim special, nu e snuruit si nu il duci la stampilat.
RJIP si RI trebuie numerotate si vizate; du-te acum, cu ele, la inspector (nu uita de cererea de vizare) si ti le va viza (de obicei, e fara probleme).
2. Da, puteti scoate bani din contul bancar PFA, puteti transfera bani etc. Il puteti folosi si la plati personale (vor fi neded.)
3. In RI se trec doar bunurile care tin de activitatea PFA : calculator, imprimanta, nu marfa,deci, nu stocuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare registru inventar earlysunset earlysunset Buna ziua! Am un PFA neplatitor TVA, sistem real, CAEN 6201 (Activitati de realizare a soft-ului la comanda). Am achizitionat pe PFA: - RJIP, RI si RUC; - ... (vezi toată discuția)
Inventar magazin comert cu amanuntul pfa Tessy Tessy Cum se efectueaza inventarul marfii unui PFA cu activitate comert cu amanuntul, care este neplatitor de tva? Ce registre speciale sau liste speciale exista? Si ... (vezi toată discuția)
Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)