avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare juridica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare juridica

Buna ziua tuturor!
am si eu o intrebare!
de vreun an de zile am batut palma pentru vanzarea unei case care nu avea actele in regula. (casa parinteasca a tatalui meu).
Am primit avans din suma totala, mai mult de jumatate din suma. Suma primita a fost trecuta pe o foaie de hartie cu 3 martori si cele doua parti (deci nu la notar)
totul bine si frumos pana prin toamna, cand am terminat cu actele casei, am intabulat-o, am extras cf, si am vrut sa definitivam treaba. (intre timp cumparatorul a modificat cate ceva si s-a mutat in casa)
atunci mi s-a spus ca nu au diferenta de bani si nu stiu cand o sa aiba.
am fost de buna credinta si am zis ca suma nu este foarte mare si in cateva luni vor face rost de ei.
in decembrie am adresat aceeasi intrebare privitoare la diferenta de bani.
Tot asa, raspunsul a fost ca nu stie cand va avea suma respectiva, cu mentiunea ca totusi sa fiu calm, fiindca eu folosesc banii dati ca avans......., pe un ton interesant.
Atunci am zis (1 decembrie) ca are termen pana la 1 martie sa adune banii si sa rezolve problema in caz contrar va fi evacuat si casa scoasa la vanzare, sa ne recuperam amandoi banii.
l-am invitat la notariat sa punem si acolo pe hartie intelegerea noastra. acest lucru nu s-a mai intamplat, pentru ca nu a zis nici da nici ba
acum ca se apropie data de 1 martie au inceput sa se intereseze in stanga si in dreapta ce drepturi au sa raman in casa in baza avansului.
intrebandu-l de cateva zile ce facem fiindca se apropie 1 martie, mi-a raspuns ca s-a interesat si nu-l pot evacua, pentru ca are drepturi. Ba mai mult a inceput sa minteasca in legatura cu intelegerea facuta (pentru suma respectiva ne-am inteles ca mai primeste langa casa 38 ari de pamant. acum sustine ca i-am promis 45 ari) intre timp eu am dezmembrat terenul asa cum ne-am inteles
mentionez ca stau fara forme legale trei persoane in casa, domiciliul lor fiind in alta localitate. Aici nu au nici macar flotant.
acum ma trezesc cu o somatie trimisa prin executor judecatoresc, sa pun la dispozitia lor actele casei,in 24 de ore, a carei contravaloare a fost achitata integral:)
chiar daca pe contractul acela este trecut cu titlu de avans!
in caz contrar voi fi actionat in judecata!
Are vreo sansa sa castige un eventual proces? in ce fel? sau ce sa fac eu?
Multumesc pentru eventualele raspunsuri
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: stepano , utilizator 12:59, 22 Aprilie 2011
mergeti si discutati cu executorul
parerea mea e sa nu dati nici un act ci sa-i actionati in judecata pentru perfectarea contractului si primirea diferentei de bani.
Am discutat cu un avocat care a trimis o invitatie pentru conciliere. La aceasta discute a venit cu un avocat. a recunoscut ca mai are de achitat o suma de bani, s-a intocmit un nou antecontract de v/c, pe care nu a vrut sa-l semneze. Desigur fata de avocati a zis ca este ok, dar cere 48 de ore de gandire. Dupa expirarea celor 48 de ore a refuzat sa semneze, spunand ca daca vreau imi da jumatate din bani si la revedere. Nesemnand acest antecontract, il pot folosi eventual in instanta, ca pe un proces-verbal? Acum a revenit la povestea cu suma achitata in intregime si alte povesti. In cazul unui proces poate sa castige si sa ma oblige la restituirea avansului si investitiilor? Mentionez ca din pacate martorii sunt oamenii lui. Problema mare este ca pe aceea chitanta de mana nu scrie suma cu care se vinde casa. Este trecuta doar suma primita ca avans, iar pe exemplarul lui a mai aparut o suma de bani unde nu mai scrie avans, aici vrand sa profite intr-un fel sau altul. Aceasta ultima parte la mine nu exista, si nu eu am semnat nici pe exemplarul lui.
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2011
stepano, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen antecontract depasit - ce se intampla cu obligatia de plata c_ceauca c_ceauca Buna ziua, Povestea mea suna pe scurt asa, din perspectiva cumparatorului: am semnat un antecontract si am dat un avans pentru o casa la cheie. In acesta, ... (vezi toată discuția)
Antecontract nerespectat ingriduta ingriduta va rog sa ma ajutati cu un sfat tot in legatura cu un antecontract nerespectat... mama mea a incheiat un antecontract cu sotii Sufaru pentru cumpararea de la ... (vezi toată discuția)
Casa noua - ajutor magyari magyari Povestea, pe scurt, este urmatoarea: Am vazut niste case dragute, m-am interesat putin despre constructor, dupa care am batut palma. Ideea a fost sa semnam ... (vezi toată discuția)