Buna ziua!
Va cer sfatul in legatura cu o executare silita.
Fratele meu are acelasi nume si prenume ca tatal meu.
In urma unui proces, tatal meu este obligat sa plateasca cheltuieli judiciare, dar nu are o adresa la care sa fie gasit.
Asa ca nesimtitul de executor l-a somat pe fratele meu care nu a fost parte din acel proces sa plateasca el cheltuielile, bazandu-se pe faptul ca au acelasi nume.Precizez ca fratele meu locuieste la o alta adresa decat ultima adresa a tatalui nostru, dar se pare ca executorul a cautat doar dupa nume si nu dupa CI sau CNP.
Ce se poate face?
Pentru ca pe titlu scrie ca are doar o zi pentru a plati suma dupa care se incepe executarea silita.
va sugerez sa mergeti la arhiva instantei de judecata ce a pronuntat decizia prin care a obligat pe tatal dvs sa suporte cheltuielile judiciare(pierzand procesul,inseamna ca a cazut in pretentii, conform art 274 c pr civ.
sa solicite o copie dupa respectiva decizie; cu decizia sa se prezinte la executor si sa ateste ca este vorga de o alta persoana in cauza.
daca nici in acest mod nu va intelege respectivul executor, promovatio o contestatie la executare si solicitati inclusiv daune.
Va multumesc pentru raspuns.
Somatia a sosit impreuna cu decizia respectiva.I-am recomandat si eu fratelui meu sa mearga cu respectiva decizie si cu "buletinul" la executor si sa-i transmita (verbal) faptul ca nu este vorba despre aceasi persoana si ca nu are cum sa plateasca.
Daca intelege , bine, daca nu, nu-i ramane altceva decat sa depuna o contestatie la executare.Problema e ca acest nesimtit poate sa inceapa executarea dupa a doua zi si contestatia la executare nu il opreste cu nimic pana nu e defintiva, nu?
Iar contestatia necesita bani, timp, etc...
Executare silita
sylvya04
Zilele acestea fratele meu a primit o somatie finala de la topfactoring cum ca ar avea de achitat o factura catre vodafone din 2008 de 31,67Ron, penalitati de ... (vezi toată discuția)