avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale MUTARE SRL dintr-un judet in alt judet
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

MUTARE SRL dintr-un judet in alt judet

SRL-ul pe care il detin in judetul Braila este momentan suspendat din Aprilie 2010. Doresc sa reiau activitatea, insa in judetul Bacau (acolo unde m-am stabilit).
As dori sa aflu cat mai detaliat posibil (pasii de urmat, actele necesare si taxele):
1). Ce implica reactivarea firmei
2). Ce implica mutarea ei in judetul Bacau
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 00:23, 12 Martie 2011
In linii mari, lucrurile stau cam asa:

1. In primul rand, trebuie sa incheiati un contract de inchiriere/ comodat pentru sediu social in jud Bacau.

2. Faceti Hotarare AGA (sau Decizie asociat unic, dupa caz) si actualizati actul constitutiv.

3. Efectuati demersurile privind obtinerea Certificatului si Adeverintei pentru noul sediu social de la Administratia Financiara Bacau.

4. Depuneti dosarul la Registrul Comertului Braila (Atentie: dosarul de depune la Registrul Comertului in care firma este luata in evidenta in acest moment !), urmand ca firma sa fie radiata din evidentele acestuia si inregistrata in evidentele Registrului Comertului Bacau.

:luck:
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
Primoris SRL, Consilier juridic
Sfaturile lui Primoris sunt foarte bune. Va recomand ca primul pas sa fie totusi rezervarea denumirii firmei si a unicitatii sediului social, demersuri care le puteti face la oricare dintre registre - ori la Braila ori la Bacau.
Da, ai dreptate sad. Mi-a scapat !

Daca firma a fost infiintata inainte de octombrie 2008 (daca imi amintesc eu bine), trebuie sa va asigurati ca denumirea este disponibila si in Bacau.

Daca firma a fost infiintata dupa aceasta data, rezervarea este valabila la nivel national si nu mai este necesara rezervarea !..
:luck:
Va multumesc foarte mult Dvs. si colegului Dvs. (utilizator sad) pentru raspunsul foarte prompt si la obiect! As mai avea totusi o nelamurire si , cu amabilitatea Dvs, poate gasesc raspuns.

Firma a fost infiintata inainte de 2008 (respectiv in 2005). Prin urmare, ca prim pas, ma voi asigura de unicitatea numelui pentru jud. Bacau.

Ulterior, voi urma cei 4 pasi descrisi de Dvs. (1. contract de inchiriere la sediul din Bacau; 2. Hotarare AGA si actualizare act constitutiv; 3. Demersuri pentru certificat la Administratia Financiara Bacau; 4. depunere dosar la Registrul comertului Braila)

Nu am inteles pe deplin daca actualizarea actului constitutiv prin Hotararea AGA se refera la reactivarea firmei sau la mutarea ei in alt oras.
Daca se refera la reactivarea firmei, este suficient doar aceasta hotarare AGA pentru reactivarea unei firme sau mai sunt necesare si alte documente? Il depun, asadar la Registrul Comertului Braila (acolo unde este inregistrata firma in prezent) si atat?

Va multumesc inca o data si sper sa primesc si de data aceasta un raspuns de la Dvs.!

Cu o precizare.

Nu se mai pot depune actele decit la ORC teritorial unde isi are sediul societatea comerciala.
Nu mai exista posibilitatea depunerii alternative la ORC de origine sau destinatie.

Actul constitutiv se actualizeaza pentru ca se schimba un element esential - sediul, nu pentru ca isi reia activitatea.

Mutarea sediului si reluarea activitatii sunt articole ale aceleiasi hotariri AGA.
Nu le faceti separat pentru ca o sa platiti in plus.

La Braila se depun actele, la Braila se ridica. Daca vreti sa le ridicati la Bacau, trebuie facuta o cerere.

Dupa ridicarea certificatului de inregistrare (sau CUI, cum ii mai zic unii) mergeti cu noua stampila la Administratia Financiara in Bacau si depuneti Declaratia 050 de luare in evidenta fiscala. Dupa aprox 2,3 saptamini, dosarul fiscal al firmei va fi transferat din B in B.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare firma in alt judet iclaudia19 iclaudia19 buna ziua, am o firma suspendata in Bucuresti pana in 2012 insa as dori sa o reactivez dar sa o si mut in Ilfov.. va rog sa imi spuneti pasii pe care trebuie ... (vezi toată discuția)
Inregistrare dosar sediu social, ce urmeaza? Buna ziua, Firma noastra are sediul social in Oradea. Am facut toate demersurile pentru a-i muta sediul la Bucuresti. Am depus un dosar la Admin Fin. Sector ... (vezi toată discuția)
Mutare sediu social ivanconstantin ivanconstantin M-ar interesa pasii care trebuie urmati pt. mutarea sediului social al unui SRL dintr-un judet in altul si schimbarea administratorului. Totodata ce documente ... (vezi toată discuția)