Buna ziua
Am o mare dilema si sper sa ma puteti ajuta cu un sfat. Am fost in concediu ingrijire copil pana la 10 ianuarie 2011. In data de 11 ianuarie am facut cererea pentru incetarea suspendarii contractului de munca si am depus cerere pentru intrare in concediu prenatal, fiind insarcinata. Am nascut prematur in data de 12 ianuarie, adica in ziua urmatoare. Ma asteptam sa primesc pentru zilele de concediu 85% din salariul de incadrare, insa am avut surpriza sa primesc 85% din salariul minim pe economie. Este normal sa se procedeze asa in cazul concediului postnatal?
Incetarea suspendarii se face doar in situatia reluarii activitatii. Concediul prenatal este tot o suspendare a cim, fiind parte a concediului de maternitate si deci cauza de suspendare de drept a cim ( art.50 Codul muncii).
multumesc, insa tot nu m-am lamurit. Pe perioada concediului postnatal primesc doar o mica parte din salariu. Explicatia data de cei de la firma la care lucrez este ca nu am baza (respectiv nu am cotizat in ultimul an) pentru salariul meu de incadrare, astfel ca se calculeaza avand ca baza salariul minim pe economie. Adica in loc sa primesc 85% din salariul meu, primesc 85% din salariul minim.