avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune autoturism

Buna ziua,
V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: la inceputul anului bunicul din partea mamei a decedat, mama fiind unicul sau copil. Singurul bun pe care bunicul l-a avut in proprietate este o masina care acum a ramas mamei. As fi vrut sa stiu daca masina poate fii folosita (asta implicand platirea taxelor de drum, impozite si verificari anuale) fara ca succesiunea sa fie facuta.
Va multumesc!
Numai bine!
Cel mai recent răspuns: AdrianaDscl , utilizator 07:00, 13 Martie 2011
masina poate fi folosita dar riscul platii taxelor este al dvs. deoarece acestea sunt in sarcina si beneficiul proprietarului -defunct.
puteti folosi masina dar urgentati in acest timp succesiunea prin notar, deoarece la expirarea asigurarii RCA nu o sa o mai puteti reinoi si nici folosi masina legal.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, soțul meu a decedat,nu am făcut succesiunea,am ... avram1977 avram1977 Bună ziua, Soțul meu a decedat,nu am făcut succesiunea,am o mașină care era pe numele lui,expira asigurarea obligatorie, o pot reînnoi sa pot circula cu ... (vezi toată discuția)
Rca gabitag gabitag Masina este pe numele sotului meu care este decedat si nu am facut taxa de successione dupa El. Pot fac e asigurarea masinii pe numele meu chiar da a El este ... (vezi toată discuția)
Rca proprietar decedat steldana steldana Tatal meu a decedat in urma cu cateva luni. Suntem mai multi mostenitori dar inca nu am facut succesiunea. As dori sa folosesc masina tatalui , nu vrem sa o ... (vezi toată discuția)