avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general import utilaj din afara ue inregistrari contabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

import utilaj din afara ue inregistrari contabile

am facut un import din afara ue
-a fost intocmita dvi in 24.02.2011(in aceasta decl se gaseste valoare utilajului=xlei, un curs euro=4.2626 si o valoare statistica, nu exista alte taxe vamale in div)
-s-a platit tva in vama(tva aferent valorii statistice-care nu stiu de unde sa o iau )

-va rog sa mi spuneti care sunt inreg contabile care trebuie facute
-in decont tva unde trebuie declarat acest import
-tva se deduce?

Alte discuții în legătură

Inregistrare dvi import temporar din 2006 definitivat - valoare statistica '' umflata'' rodicel rodicel Buna ziua, Ma poate ajuta cineva, va rog, cum se inregistreaza un dvi, in cazul in care: - cursul de schimb trecut pe dvi (rubrica 23) nu are nici o ... (vezi toată discuția)
Import marfa din turcia bestb bestb Buna ziua! Am urmatoarele date: S-a facut import marfa din Turcia. Am invoice, cmr si declaratie vamala de import. In decl vamala imi apare TVA-ul de plata. ... (vezi toată discuția)
Plata tva pentru achizitii intracomunitare ION RUCSANDESCU ION RUCSANDESCU Buna ziua. Pe scurt, un PF a achizitionat din Austria in mai 2007,niste utilaje agricole de aproximativ 42.000 euro,in cadrul unui program Sapard.Pe linga ... (vezi toată discuția)