avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Import marfa din Turcia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Import marfa din Turcia

Buna ziua!
Am urmatoarele date:
S-a facut import marfa din Turcia. Am invoice, cmr si declaratie vamala de import. In decl vamala imi apare TVA-ul de plata. S-a platit tva-ul dar nu stiu de ce lor le-a dat mai mult decat imi da mie.
Valoare factura 200 euro, curs pe decl vamala 4.4749, valoare statistica in declaratie 926.3. Daca inmultesc cursul din DVI cu cei 200 euro, mie imi da 894.98.
De aici, nu stiu cum sa mai fac. Ei calculeaza la un curs mult mai mare.
Ma puteti ajuta?
Multumesc!!!!!
Cel mai recent răspuns: ionelmic , utilizator 15:43, 17 Februarie 2014
Buna, mai ai undeva o taxa de 7 eur pe care probabil nu ai vazut-o bine, uita-te mai bine pe DVI.... iar in aplicarea art. 168-172 din Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2454/93 în situaţia în care valoarea în vamă a mărfurilor este exprimată în altă monedă decât cea naţională, cursul de schimb folosit la determinarea acestei valori este cursul de schimb stabilit şi comunicat de Banca Naţională a României în penultima zi de miercuri a lunii anterioare lunii în care se utilizează.
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2014
ionelmic, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare dvi import temporar din 2006 definitivat - valoare statistica '' umflata'' rodicel rodicel Buna ziua, Ma poate ajuta cineva, va rog, cum se inregistreaza un dvi, in cazul in care: - cursul de schimb trecut pe dvi (rubrica 23) nu are nici o ... (vezi toată discuția)
Curs valutar adina_i adina_i este adevarat ca, cursul de schimb la care se stabilesc taxele vamale inclusiv TVA in vama este un [b]curs mediu al lunii precedente [/b]pentru toate facturile ... (vezi toată discuția)
Curs valutar receptie import turcia cosminmatei cosminmatei Buna ziua, Am facut un import din Turcia. Data facturii este de 17.07.2013 iar data DVI-ului este 31.07.2013 . TVA-ul l-am achitat in vama la curs valabil ... (vezi toată discuția)