avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general curs valutar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

curs valutar

este adevarat ca, cursul de schimb la care se stabilesc taxele vamale inclusiv TVA in vama este un curs mediu al lunii precedente pentru toate facturile emise intr-o luna?

exista in legislatie, in afara de art 139 din codul fiscal, reglementari legate de cursul valutar folosit la facturate pentru contractele incheiate in alta valuta decat lei?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 06:39, 11 Noiembrie 2011
În aplicarea art. 168-172 din Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2454/93 în situaţia în care valoarea în vamă a mărfurilor este exprimată în altă monedă decât cea naţională, cursul de schimb folosit la determinarea acestei valori este cursul de schimb stabilit şi comunicat de Banca Naţională a României în penultima zi de miercuri a lunii anterioare lunii în care se utilizează.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import marfa din turcia bestb bestb Buna ziua! Am urmatoarele date: S-a facut import marfa din Turcia. Am invoice, cmr si declaratie vamala de import. In decl vamala imi apare TVA-ul de plata. ... (vezi toată discuția)
Inregistrare dvi import temporar din 2006 definitivat - valoare statistica '' umflata'' rodicel rodicel Buna ziua, Ma poate ajuta cineva, va rog, cum se inregistreaza un dvi, in cazul in care: - cursul de schimb trecut pe dvi (rubrica 23) nu are nici o ... (vezi toată discuția)
Curs valutar cateldestept cateldestept Daca facturez azi la ora 10, cursul valutar afisat de BNR este cel al zilei anterioare. Este in regula? Mi-a fost refuzata factura pt. curs valutar incorect. (vezi toată discuția)