avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat

Buna ziua,
Stau cu chirie intr-un apartament. Am buletin pe adresa respectiva. Proprietarul vrea sa facem un contract de comodat. Intrebarea mea este: se inregistreaza undeva acest contract; trebuie mers cu el la notar sau este suficient sa-l semneze ambele parti?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 15:38, 11 Martie 2011
Nu se inregistraza nicaieri, dar va trebui intocmit in forma autentica, la notar, pentru a nu exista probleme ulterioare intre dvs.
Inscrisul se face doar pentru a se proba comodatul. Este suficient si un inscris sub semnatura privata, fara sa mergeti la un notar.
aliquid_novi a scris:

Inscrisul se face doar pentru a se proba comodatul. Este suficient si un inscris sub semnatura privata, fara sa mergeti la un notar.

Si daca proprietarul (comodantul) vrea sa-l dea afara pe comodatar inainte de termen, cu ce-l opresti, cu actul sub semnatura privata?
Cu acest act, are calitatea de tolerat, nu de comodatar cu drepturi contractuale legalizate.
Probabil eu am citit si articolele 1176-1178 din Codul Civil... asa se intampla cand citesc mai mult!
eu am unul facut la notar si daca tot faci ca sa scapi de un stres asa iti recomanda... a costat 60 de lei contract de comodat + proces verbal de primire cu toate bunurile din locuinta sistarea in care se afla...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat Roxie Roxie Buna seara. Intentionez sa imi iau autorizatie PFA pentru a putea lucra ca traducator. Unul din actele necesare la dosar este cel care sa dovedeasca dreptul ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere , locator-persoana juridica, locatar-persoana fizica hambra hambra O persoana juridica poate inchiria un imobil unei persoane fizice? Daca da, ce fel de contract este valabil si unde trebuie inregistrat? cu multumiri. (vezi toată discuția)
Contract de comodat 111cris1 111cris1 Un contract de comodat se realizeaza intre comodant (propietar spatiu locativ) si comodatar (fundatie/asociatie care doreste sa beneficieze de spatiu ... (vezi toată discuția)