avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contract de comodat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contract de comodat

Un contract de comodat se realizeaza intre comodant (propietar spatiu locativ) si comodatar (fundatie/asociatie care doreste sa beneficieze de spatiu locativ).
Documentul se semneaza de cele doua parti care agreaza termenii contractului de comodat si se stampileaza de catre comodatar.
Este suficient doar atat pentru ca documentul sa intre in vigoare si sa fie acceptat de autoritatile legale sau trebuie obligatoriu sa fie prezentat unui notar sau avocat pentru a fi legalizat si apoi sa fie considerat valid ?
Multumesc anticipat pentru un raspuns cat mai clar si detaliat.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 11:07, 20 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie mers cu el si la notar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul de comodat, ca si cel de inchiriere, sunt valabile ca inscris sub semnatura privata, legea nu cere nici atestare avocatiala nici autentificare notariala sau alta formalitate. INSA dinpacate exista instante care pretind - fara a avea un temei legal pentru asta - sa fie forma atestata avocatial. Unele pretind si alte acte pe care legea nu le cere....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu infiintare asociatie non-profit matei23s matei23s Vreau sa infiintez o asociatie non-profit si m-ar interesa care sunt onorariile cerute de avocati sau de persoana la care apelezi pentru consultanta si pentru ... (vezi toată discuția)
Contract comodat pentru sediu asociatie melodyrose27 melodyrose27 Buna ziua, Sunt unul dintre membri fondatori al unei asociatii. Bunicul meu este proprietar al unei case, si este de acord sa ne ofere spatiul pentru ... (vezi toată discuția)
Comodat-imi raspunde si mie cineva va rog cesar cesar SUNTEM 4 MOSTENITORI PE CASA BUNICULUI DIN PARTEA TATALUI CARE ESTE DECEDAT.AM FACUT ACT DE MOSTENITORI CU DREPTURI LEGALE..2 FRATI SI MAMA AU FACUT FARA ... (vezi toată discuția)