avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... COMODAT-IMI RASPUNDE SI MIE CINEVA VA ROG
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

COMODAT-IMI RASPUNDE SI MIE CINEVA VA ROG

SUNTEM 4 MOSTENITORI PE CASA BUNICULUI DIN PARTEA TATALUI CARE ESTE DECEDAT.AM FACUT ACT DE MOSTENITORI CU DREPTURI LEGALE..2 FRATI SI MAMA AU FACUT FARA ACORDUL MEU UN ACT DE COMODAT SPRE INCHIRIEREA LOCATIEI NELESANDU-MI DREPTUL DE A LOCUI PE PARTEA MEA DE 25%..ESTE LEGAL ACTUL DE COMODAT FACUT DE EI FARA CONSIMTAMANTUL MEU ?? ACTUL DE COMODAT NU ESTE FACUT LA NOTAR.CUM SA PROCEDEZ CA SA POT SA LOCUIESC PE PARTEA MEA,CA NU AM UNDE..MULTUMESC MULT
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:12, 13 Septembrie 2015
1-Rugam respectati regulamentul forumului si nu postati cu majuscule
2-
ACTUL DE COMODAT NU ESTE FACUT LA NOTAR.

Daca nu este facut la notar,unde a fost intocmit documentul ?
Daca actul nu este intocmit in forma autentica,inseamna ca nu intruneste conditiile a fi apreciat document legal
3-Dvs precizati ca rudele dvs au incheiat contract de comodat spre inchirierea locatiei
Sa clarificam
Contractul de comodat este un contract prin care una dintre parti, numita comodant, transmite in folosinta temporara si gratuita unei alte parti, denumite comodatar, un bun determinat cu obligatia ca aceasta din urma sa-l inapoieze, in individualitatea sa, comodantului.
Contractul de inchiriere sau de locațiune,este contractul in temeiul caruia o persoana numita locator se obliga sa asigure altei persoane numita locatar, folosinta integrala sau partiala a unui lucru sau prestarea unui serviciu pe o durata de timp determinata in schimbul unui pret corespunzator.
Este o diferenta majora intre contractul de comodat si cel de locatiune
Verificati temeinic daca documentul este autentificat
Daca nu solutionati amiabil,formulati actiune in instanta pentru anulare contract

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte ciprianbusteni ciprianbusteni contractul de comodat poate fi asociat cu contractul de inchiriat (vezi toată discuția)
Contract de comodat autoturism ion berceanu ion berceanu trebui sa fie neaparat autentificat un contract de comodat pentru un autoturism,acesta fiind facut intre o persoana juridica eu fiind patron si o persoana ... (vezi toată discuția)
Deschidere spalatorie auto Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Administratorul unei societati hotaraste deschiderea unei spalatorii auto pe terenul sau personal( are alta adresa decat sediul social). Toate cheltuielile ... (vezi toată discuția)