avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contracte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contracte

contractul de comodat poate fi asociat cu contractul de inchiriat
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 12:11, 4 Decembrie 2009
Buna ziua !
Contractul de comodat este un fel de contract de inchiriere gratuita pentru un bun determinat.( asta ca sa intelegeti usor diferenta).
Definitie contract de comodat
Contractul de comodat este un contract prin care una dintre parti, numita comodant, transmite in folosinta temporara si gratuita unei alte parti, denumite comodatar, un bun determinat cu obligatia ca aceasta din urma sa-l inapoieze, in individualitatea sa, comodantului.
Definitie contract de inchiriere locuinta
Inchirierea de locuinte este un contract prin care o persoana, numita locator, se obliga sa asigure unei alte persoane, numita chirias (sau locatar), folosinta temporara, totala sau partiala, a unei locuinte, in schimbul unei sume de bani numita chirie
Cu stima !

Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere spalatorie auto Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Administratorul unei societati hotaraste deschiderea unei spalatorii auto pe terenul sau personal( are alta adresa decat sediul social). Toate cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Comodat-imi raspunde si mie cineva va rog cesar cesar SUNTEM 4 MOSTENITORI PE CASA BUNICULUI DIN PARTEA TATALUI CARE ESTE DECEDAT.AM FACUT ACT DE MOSTENITORI CU DREPTURI LEGALE..2 FRATI SI MAMA AU FACUT FARA ... (vezi toată discuția)
Sa contract de comodat oti oti In czul unui contract de inchiriere intre o SA si un SRL (chirias) pot rezilia contractul si sa inchei un comodat? Ce implicatii are asta pt SA ,adica ce ... (vezi toată discuția)