avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM nu prevede toate clauzele din CCMUNN! Care se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM nu prevede toate clauzele din CCMUNN! Care se aplica??

Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia in care in CCM la nivel national exista clauze in plus si eventual mai favorabile decat in CCM la nivel de societate, se aplica oricum cele din CCM la nivel national? Pe mine ma intereseaza in mod special art 51 din CCM la nivel national, precum si drepturile salariatei insarcinate.
Ma ajutati, va rog si cu un temei legal?
De asemenea, aveti idee daca s-a semnat CCM la nivel national pt anul 2011?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:59, 11 Martie 2011
Si ce se intampla cu mamele care nasc in aceasta perioada, de ex? Nu mai beneficiaza de art. 51? Cand a expirat contractul?
Daca acest ajutor nu este preavazut in ccm la nivel de unitate sau la nivel de ramura de activitate nu veti beneficia de el ......CCMN a fost denuntat anul trecut (cu mari semne de intrebare asupra acestei situatii) , iar el a expirat la data de 29.dec.2010.
Semnele de intrebare se refereau la art 51??
Aveti idee cand se va semna un nou CCMUNN?
Multumesc
Semnele de intrebare sunt la denuntarea CCMN-ului ... nu se stie sigur cand se va semna un nou CCMN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, va rog sa ma indrumati ce pot face in acest caz: am solicitat acel salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului, in luna mai, insa pana in prezent ... (vezi toată discuția)
Ccmun 2007-2010 vs. ccmn ramura constructii gaby76 gaby76 Buna ziua am o nedumerire ... care din cele 2 contracte este \"mai tare\"? Practic, intr-o firma de constructii, in cazul concedierii din motive ce nu tin ... (vezi toată discuția)
Salar comp. pentru nastere copil ildyt ildyt Buna ziua, sunt angajata cu CIM din 2005 la o soc.privata cu 4 angajati, am depus cerere pt acordare salar comp. pt nastere copil {am nascut in 9 04 2009} ... (vezi toată discuția)