avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident traversare neregulamentara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident traversare neregulamentara

Va rog frumos sa ma ajutati!
Sotul meu a avut un accident pe data de 22.februarie .2011. Conducea autobuzul firmei la care lucreaza iar la 6:10 dimineata i-a sarit in fata un barbat. In zona respectiva nu era trecere de pietoni iar iluminat stradal nu exista. A venit ambulanta a luat persoana respectiva si a venit politia pentru anchetarea accidentului si a luat declaratii de la doua persoane care se aflau in masina in fata. Sotul meu nu a baut lucru demonstrat de etilotest dar si de analiza de sange, avea o viteza legala de pana in 50 de km/h iar verificarea tehnica la care a fost supus autobuzul a iesit bine. Nu i-a fost retinut permisul singurul document care i-a fost inmanat fiind dovada de verificare a autovehiculului. Barbatul respectiv nu a putut fi identificat pentru ca nu avea nici un document la el iar in ziua respectiva cand am fost sa ma interesez la spital in ce stare este doctorul mi-a spus "mort de beat" si mi-a insirat apoi traumatismele pe care le-a suferit. Ne-am tot interesat la politie de starea barbatului iar in data de 9 martie am aflat ca acesta a decedat in data de 4 martie, dar in continuare nu se stie cine este.
Avand in vedere cele relatate mai sus va rog sa imi spune-ti la ce sa ne asteptam in continuare? Poate fi acuzat sotul meu de ceva? In speranta ca la un momentdat va fi identificat si i se va gasi familia am putea fi pusi sa platim ceva?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: crasmaruandreea , utilizator 12:10, 11 Aprilie 2011
In conditiile aratate de dvs, se va putea retine culpa exclusiva a victimei din moment ce nu a traversat regulamentar, a fost baut, iar soferul a circulat cum max 50km/h (in conditiile in care limita era de 50).
Deci nu consider ca i se va face dosar penal si nici nu va fi pus in situatia de a plati daune.
Dupa parerea mea este vorba de un accident din culpa la care vinovat principal , tot dupa parea mea, este decedatul. Am avut in cariera mea un astfel de eveniment cand instanta a scos de sub urmarire pe conducatorul auto pt ca accidentatul a trecut printr-un loc nepermis si a mai fost si pus la plata pt daunele produse autoturismului. Asa ca va puteti astepta si la un astfel de verdict. tineti legatura cu politia si parchetul. Eu cred ca se va solutiona in cel mai nefericit caz cu o condamnare cu sus pendare.
Este foarte probabil, dar nu sigur, ca accidentul nu se putea evita de catre conducatorul auto. Pentru o solutie ferma trebuie analizate toate probele administrate in dosar. Expertiza judiciara va stabili acest lucru.
A fost identificata victima accidentului si azi ne-a sunat cineva de la politie sa ne spuna acest lucru. Ne-a mai spus ca a dat numarul nostru de telefon fratelui victimei. Este normal acest lucru? Nu avem nimic de ascuns dar mi se pare mai normal sa ne intalnim la tribunal daca va fi cazul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa kristina_yldiko kristina_yldiko va implor sa ma ajutati. . viitorul meu sot in urma cu 2 ani mai precis pe 15 sept 2009 a avut un accident rutier in afara localitatii. el a intrat in ... (vezi toată discuția)
Accident , ucidere din culpa, daune rca Victorpgl Victorpgl Buna ziua, Cazul este urmatorul: Accident rutier in urma caruia victima (pieton) a decedat in ambulanta spre spital.Traversa prin loc nepermis, dar a fost ... (vezi toată discuția)
Am accidentat un pieton care traversa neregulamentar Serby13 Serby13 Buna ziua, In urma cu ceva timp am fost implicat intr-un accident de masina, eu fiind soferul, am accidentat un pieton care traversa neregulamentar, ... (vezi toată discuția)