va implor sa ma ajutati.
. viitorul meu sot in urma cu 2 ani mai precis pe 15 sept 2009 a avut un accident rutier in afara localitatii. el a intrat in depasire pe un sector de drum unde depasirea era permisa asigurandu-se mai intai si dupa aia efectuand manevra de depasire ia aparut in fata un moped pe care la lovit cu partea stanga a masinii lui o autoutilitara renault kangoo. barbatul de pe moped{de etnie rroma)a suferit leziuni la picior rupanduise artera femurala si murind mai apoi la 45 de min dupa producerea accidentului. persoana care sotul meu a vrut sa o depaseasca sa oprit auzind bubuitura. eu la locul accidentului am ajuns dupa 30 35 minute. cand am ajuns disperata fiind am intrebat pe toata lumea ce sa intamplat la care martorul cel care a oprit mia spus ca nici el nu la vazut pe motociclist. in fine mai apoi la politie a declarat ca la vazut dupa mai spusese ca nu la vazut nici el la soacra mea, socrul meu matusa sotului meu, unchiul sotului meu unui coleg deal sotului meu.. motociclistul nu avea vesta reflectorizanta, era baut 0.5 in sange, nu avea permis de conducere si nici un fel de document cu privire la vreun curs de mopede nu avea nici un act pe scuter.sa efectuat expertiza din care a rezultat ca e culpa comuna sotul meu avea aprox 80 la ora in afara localitatii si nu consumase bauturi alcolice vina lui fiind neasigurare la efectuarea manevrei de depasire iar la cel decedat ca nu acirculat pe marginea drumului ci aproape pe mijlocul drumului(aproape de ax) ca era baut, ca nu avea drept de a conduce, permis sau vreun curs. procesul este pe rol si urmeaza sa se pronunte sentinta in 26 aprilie. daca se va da o culpa comuna ce se intampla?
noi vrem sa ne luam o casa dar ne e frica ca ne va obliga sa le dam banii el avand 5 copiii minori?
spunetimi va rog la culpa comuna ce se intampla? el nu a mai avut niciodata permisul luat nu a incalcat niciodata legea ce ni se poate intampla?
ii poate lua permisul, bine el de 2 ani are dovada, deoarece permisul ia fost retinut si in fiecare luma isi prelungeste dovada.
va implor sa ne ajutati
Mda... daca sotul nu are antecedente penale va primi o pedeapsa cu inchisoarea cu suspendarea conditionata a executarii. Permisul de conducere va fi anulat in momentul in care pedeapsa aceasta ramane definitiva. Va putea sa faca scoala de soferi pentru a obtine un nou permis de conducere peste un an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
In cazul in care obtine o hotarare de achitare (desi putin probabil in situatia descrisa) tot ce v-am relatat mai sus nu are aplicabilitate.
Daca societatea de asigurari unde sotul a avut rca la data accidentului nu a fost introdusa in cauza, solicitati acest lucru. In situatia in care este deja introdusa.... in mod normal pentru executarea pretentiilor civile (mai putin cheltuielile de judecata) partile civile se vor adresa societatii de asigurare.
Insa vorbim despre ucidere din culpa , situatie in care dumneavoastra aveti un avocat!! De ce nu il intrebati aceste lucruri... sau situatia descrisa de dvs. este doar o verificare a celor ce vi s-a spus de catre avocatul ales/din oficiu?
In functie de relatarile dvs,exista posibilitatea unei sentinte de condamnare ,cu suspendarea executarii pedepsei,intr-adevar ,fiind stabilita corect culpa comuna a conducatorului auto si a victimei.
In privinta despagubirilor civile sau/si a daunelor morale,a anularii permisului de conducere ,distinsul dn.avocat v-a aratat care ar fi situatia.
Cu privire la achizitionarea unei case,este bine sa asteptati pana la ramanerea definitiva a sentintei care va fi pronuntata
Accident rutier
Ionut groza
Buna ziua ,o intrebare am si eu .Am avut un accident rutier în bucurești cu vatamare corporala.Permisul l-au reținut și am dovada de circulație dar nu am ... (vezi toată discuția)