Șofer profesionist, permis reținut în urma unui accident. Pot cere în scris procurorului să urgenteze cu soluționarea dosarului? Fără permis nu pot pot munci și nu-mi pot întreține familia
Buna ziua .În data de 16 08 2018 am avut un accident în bucurești.Aflanduma parcat pe dreapta si punanduma in miscare cu semnal stanga si asiguranduma in oglinda mam pus in miscare ,depășind un taxi staționat si pe urma si o ambulanță care tot la fel era si ea staționat pe dreapta,Mergând cică 20_25 metri și incadranduma pe banda stanga la un moment dat m-am trezit cu o bubuitura in dreapta masini spate ,ma lovise un motociclist după impact cu masina a si cazut.Am oprit imediat sa vad ce sa intamplat. .La sosirea poliției am suflat în fiola fiind 0/0 ,si am ajutat la măsurători,după care am fost la brigada rutieră si am dat o declarație ,unde miau oprit permisul .Am inteles ca sa deschis un dosar pe numele meu.Ce se intampla acu ,cât durează până la soluționare ce voi păți eu .Un avocat poate sa ma ajute, la măsurători urma de frânare a motociclistului fiind de circa 14 metri circulam cu viteza după frânare ,specific ca in zona era limita de viteză de 40 km la ora cu care circulam si eu .În zona este camera de filmat ,pot cere procurorului de caz sa fuzioneze si eu filmarea ? Am acest drept?Pot cere scris procurorului sa urgenteze cu soluționarea dosarului,fiindumi necesar permisul .Depind de el la locul de munca si din alte motive am rata la banca si nu pot munci sami întrețin si familia,sunt sofer pe 3 5 t pe comunitate .Procurorul ma va intelege .Multumesc anticipat si cu mult respect .Va rog sa ma ajutati cu sfaturi ,o zi bună
Retinandu-vi-se permisul de circulatie vi s-a eliberat o dovada care, probabil, este cu drept de conducere. Dreptul de conducere se poate prelugi cu cate 30 de zile cu acordul procurorului de caz. Cu resectiva dovada puteti circula numai in Romania.
Este prematur sa faceti cerere de urgentare a solutionre a dosarului.
ing. Ioan Ciobanu
Multumesc frumos de raspuns .Da dovada miau dat pe 15 zile cu prelungire la 30 zile ,dar nu ma ajuta dovada cu nimic tinand cont ca conduc in afara tari .O sa astept o luna si pe urma intru in audienta la procurorul de caz .Multumesc anticipat cu respect o seara buna
Permis retinut
Ionut groza
Buna seara am o nelămurire .Aflanduma in bucuresti am avut un accident rutier cu un motociclist astfel .Am fost staționat pe dreapta apoi m-am pus in miscare ... (vezi toată discuția)
Accident rutier
Ionut groza
Buna ziua ,o intrebare am si eu .Am avut un accident rutier în bucurești cu vatamare corporala.Permisul l-au reținut și am dovada de circulație dar nu am ... (vezi toată discuția)
Permis retinut
Ionut groza
Buna seara Aseară aflanduma in bucuresti am avut un accident rutier.Aflanduma staționat si plecând regulamentar de pe loc cu semnal dreapta si uitanduma in ... (vezi toată discuția)