avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut

Buna seara am o nelămurire .Aflanduma in bucuresti am avut un accident rutier cu un motociclist astfel .Am fost staționat pe dreapta apoi m-am pus in miscare cu semnal stanga si asiguranduma in oglinda nu venea nimic din spate .IN Spatele meu la 1 km se află un semafor .După ce m-am pus in miscare si am depășit un taxi si putin mai in fata era staționarea si o ambulanță care acordă îngrijit la o persoana ,intrând în depășirea ambulanțe m-am trezit cu o bubuitura in spatele masini dreapta unde ma lovise motociclistul.De la locul de unde plecasem pana la locul in care ma lovit motociclistul mersese cam 25 30 metri .Tinand cont ca era seara si urma si o zona de limita de viteză de 40 km la ora eu circulam cu 35 km.Urma de frânare a motociclistului a fost de circa 16 metri,asta inseamna ca a avut viteză .E nu are obligația să păstreze distanta intre vehicule ,sa adapteze viteză la condițiile de trafic si sa circule regulamentar ? De ce sunt vinovat si miau retinut permisul ,urma de frânare a lui nu spune nimic ? Viteză cu care circula nu spune nimic ? Chiar eu sunt cel vinovat ca nu i-am dat prioritate ? Dacă m-am pus in miscare si nu se vedea si a aparut cu viteză cu ce sunt eu vinovat ca el nu respectă viteză și regulile de circulație .Vina care o port este ca nu sunt din bucuresti si am masina înmatriculate pe alt judet ,cam asa sau purtat polițiști de la brigada rutieră din sec 3 cu mine .Va rog ajutatima nu stiu ce sa fac .Cu respect multumesc
Daca nu au fost victime depuneti o plangere contraventionala in termen de 15 zile la Judecatoria sectorului 3. Solcitati stabilirea de catre un expert a dinamicii accidentului.
Victima a fost motociclistul care isa acordat îngrijiri medicale ,dar am inteles de la politie ca nu e grav lovit la piciorul stâng si mana stanga dar el este acasa nu e grav si asta ma bucura
Accidentul fiind cu victima trebuie solutionat dosarul penal in sensul stabilirii vinovatului de producerea accidentului.
Va multumesc frumos cu respect
Sper ca domnul procuror o sa fie corect adica ,nu conteaza ca eu nu sunt din bucuresti. Sper sa vada adevăratul vinovat .Imi doresc din tot sufletul.

Alte discuții în legătură

Șofer profesionist, permis reținut în urma unui accident. pot cere în scris procurorului să urgenteze cu soluționarea dosarului? fără permis nu pot pot munci și nu-mi pot întreține familia Ionut groza Ionut groza Buna ziua .În data de 16 08 2018 am avut un accident în bucurești.Aflanduma parcat pe dreapta si punanduma in miscare cu semnal stanga si asiguranduma in ... (vezi toată discuția)
Permis retinut Ionut groza Ionut groza Buna ziua,pe data de 16.08.2018.am avut un nefericit accident in bucuresti .Aflanduma stationat pe dreapta undeva aproape de centru vechi la intrarea in pasaj ... (vezi toată discuția)
Permis retinut Ionut groza Ionut groza Buna seara Aseară aflanduma in bucuresti am avut un accident rutier.Aflanduma staționat si plecând regulamentar de pe loc cu semnal dreapta si uitanduma in ... (vezi toată discuția)