avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate codul muncii : japonia/romania
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

codul muncii : japonia/romania

Dialog ROMANIA- JAPONIA: ( fata mosului si fata babei)
-R: "este...ultima zi de week-end (eroare: prima!), la ce ora se termina programul in J.
-J: interlocutoare romanca: a! FOAAARTE tarziu in fiecare zi, dar in majoritatea firmelor se lucreaza si sambata si duminica...

R: Daca sotul dv. ar vrea sa vina acasa (de la serviciu- centrala unui lant de magazine), ar putea? ( N.A.adica: functioneaza mijloacele de transport?)
Comentariul autorului: Oare nici lucratorii televiziunilor de stiri din Romania nu inteleg, nu stiu ca o asemenea intrebare nu este compatibila cu Japonia? Oare redactorii, comentatorii, analistii acelei televiziuni nu isi dau seama ca se fac de ras astfel de intrebari?

Ieri, prim-ministrul a trebuit sa explice in parlament ca pentru orele suplimentare se vor da "recuperari"...

Am asistat la un "duplex" intre Japonia cea bogata si Romania cea saraca.
Multumesc, TV!

PS. Oficial roman din Japonia spune ca el nu are obligatia sa stie cati romani sunt in J., iar romanul care a infiintat o asociatie a romanilor din J. spune ca nu trebuie sa avem pretentii de la securistii care ne reprezinta in acea tara.

Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: taliban , utilizator 19:55, 14 Martie 2011
Raspunsul oficialului roman confirma inca o data felul in care intelegem sa ne interesam de problemele cetatenilor romani din diaspora.
Este jenant dar nu surprinzator.
Ma bucur si de acest solitar raspuns, incepeam sa cred ca nu mai inteleg ce inseamna NORMALITATE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatnet 2011: intre precar, penibil si ,,tabloidizare" Radu Gabrian Radu Gabrian Realitatea cotidiana este din ce in ce mai mult \"mascata\" , in presa noastra , de \"stiri\" sau de simple \"informatii\" care prezinta cu lux de amanunte ... (vezi toată discuția)
Sã mai și râdem trope_doi trope_doi De la lume adunate si tot la lume date... Cand mori de ras traiesti mai intens ca oricand... [b]Despre viata[/b] Viata e ce se intampla cand iti faci alte ... (vezi toată discuția)
Perle ,bijuterii , marcutii in mass-media romaneasca Radu Gabrian Radu Gabrian De mult timp in mass-media romaneasca si-au facut aparitia \"personaje\" care scriu sau \"emit\" pe anumite posturi de televiziune , unele cu acoperire ... (vezi toată discuția)