avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Omor din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Omor din culpa

fratele meu a decedat acum cateva zile in urma unui accident rutier.soferul a scapat doar cu cateva fracturi..mentionez ca soferul era beat avand o alcolemie in aerul expirat de 0/35ml..si ca nu avea nici un act valabil la masina..dosarul nu a fost inca definitivat.as vrea sa stiu la ce fapte se incadreaza acesta si cati ani de puscarie prevede fapta lui..inca nu sa depus plangere impotriva soferului.daca o depun ii creste anii de puscarie? multumesc
Cel mai recent răspuns: alex frasineanu , utilizator 16:12, 11 Martie 2011
Nu trebuie depusa plangere, fapta soferului urmand a se cerceta din oficiu.Fiindca soferul se afla in stare de ebrietate ar putea primi o pedeapsa intre 5 si 15 ani, in functie de circumstantele comiterii faptei.
am avut un accident asemanator si am lovit pe cineva care nu a supravietuit. am avut alcolemie in aerul respitat o,52mg/l si am fost condamnat la 2 ani si 6 luni cu suspendare. masina avea toate actele la zi. cei pagubiti au facut plangere si au cerut daune morale in valoare de 500 milioane de lei vechi din care au obtinut in instanta 200 plus 100 milioane lei vechi , daune civile. avocatul lor a fost de acord cu o pedeapsa neprivativa de libertate, adica a fost de acord cu suspendarea. Cred ca daca tu faci plangere penala, vei obtine daune civile si morale dar nu sunt sigur daca va fi condamnat cu executare. Este doar o parere nu cunosc exact .Sfatul meu este sa intrebi un avocat. Oricum va trebui sa te constitui parte civila si asta se intampla automat,adica te intreaba cel care dosariaza calul cand iti ia declaratii,si tu te vei constitui parte civila si vei cere pedeapsa privativa de libertate daca asta vrei cu adevarat.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
remusstoian80, utilizator
tu ai lovit p cineva si a murit.aici e altceva..ei erau amandoi in masina..din cate stiu soferul sa luat la intrecere cu cineva..oricum a avut o alcolemie mai mare..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier florri florri Buna,am avut accident cu masina,stand la semafor la culoarea rosie,un sofer beat nu ne-a vazut sau ma rog era atat de beat ca nu a vazut nici semaforul si ne-a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier miohella miohella buna ziua pe data de 07.01.2010 am sufertit un accident rutier (am fost lovit atat eu cat si sotia mea pe trecerea de pietoni ).Sotia mea a avut nevoie de ... (vezi toată discuția)
Accident cu pagube materiale . alcool an3k an3k S-a produs un accident in care un sofer beat a izbit o masina , producand pagube materiale, totusi nu a fost viina soferului beat. La echilotest a iesit 1,27g ... (vezi toată discuția)